Fødevarer ikke at spise med parkinsons sygdom

Parkinson er en progressiv sygdom, der forårsager rysten, stivhed, nedsat bevægelse og dårlig koordinering i en anslået 1 million mennesker i USA, ifølge Parkinsons sygdomsstiftelse. Selv om der ikke findes nogen kendt kur, kan medicin, psykoterapi og kostændringer hjælpe med at håndtere dine symptomer og mindske risikoen for potentielle komplikationer. En sund kost forbedrer dine energiniveauer og den samlede livskvalitet. For bedst mulig resultater, søg vejledning fra din læge eller diætist.

Den proces, der anvendes til fremstilling af beriget mel, strimler det oprindelige korn af vitaminer, mineraler og fibre. Øget fiberindtag kan hjælpe med at lindre forstoppelse, som ofte ledsager Parkinsons sygdom, ifølge University of Maryland Medical Center. For at øge fiberindholdet i din kost skal du erstatte beriget brød, pasta, korn og snacks med 100 procent fuldkornækvivalenter. Næringsrige fuldkorn omfatter byg, havre, brun ris, vild ris, bulgur, fuld hvede og luftpoppet popcorn.

Protein giver aminosyrer, der fremmer magert vævstilvækst og reparation og korrekt hjernefunktion. Selvom protein spiller en vigtig rolle i de fleste kostvaner, spiser mere end beskedne mængder Parkinsons sygdomsmedicinering levodopa hos nogle mennesker, ifølge en diætist, der er tilknyttet Parkinsons sygdomsstiftelse, Karol Traviss. Fødevarer, der er særligt høje i protein, omfatter kød, fisk og mejeriprodukter, såsom mælk og cottage cheese. Fordi mejeriprodukter og fisk er værdifulde kilder til calcium og D-vitamin, som er vigtige for at forebygge osteoporose, indarbejder beskedne mængder i dine måltider rutinemæssigt. Når der indtages kød, anbefaler Traviss at begrænse din del til omtrent størrelsen af ​​et kortspil. Begrænsning af proteinrige fødevarer i løbet af dagen kan især også bidrage til at forhindre medicinrelaterede problemer.

Fava bønner er en næringsrik bælgfrugt sort, der gavner nogle mennesker med Parkinsons sygdom og forårsager problemer for andre. Fordi de indeholder en naturlig form for levodopa, kan spise fava bønner, især i store mængder, føre til overdosis. UMMC anbefaler at diskutere fava bønner med din læge, før du lægger dem til din kost. Andre bælgfrugtsorter, såsom nyrebønner, split-ærter, marinebønner og linser, er sikre alternativer til fava bønner og giver mindre fedt og protein end kød, samtidig med at man leverer rige mængder fiber.

Tilføjet sukker bidrager med kalorier og sød smag men få næringsstoffer. En sukkerrig diæt giver lidt plads til gavnlige fødevarer, såsom frugt, grøntsager og fuldkorn, og fører til vægtforøgelse, når det overskrides. At opretholde en sund kropsvægt og spise primært sunde fødevarer er vigtig for patienter med Parkinsons sygdom. For at undgå overdreven sukkerindtagelse skal du holde dit køkken velassorteret med sund mad og begrænse forarbejdede snackvarer, såsom slik, kager og læskedrikke. Andre almindelige kilder til tilsatte sukkerarter omfatter pandekage sirup, gelé, syltetøj, kager, frosne desserter og tærte.

Beriget mel

Overdreven proteinrige fødevarer

Hestebønner

Tilføjet sukker