Hvordan fordøjes kroppen af ​​mælk?

Ikke alles krop er lavet til mælk. Når du bliver gammel, falder din krops produktion af lactase. Et vigtigt enzym, lactase fordøjer lactosesukker i mælk og andre mejeriprodukter. En person har mere eller mindre lactase end den næste. Nogle mennesker oplever så stort fald i laktase, at forbrugende mælk er ubehagelig og endda smertefuld, hvilket resulterer i gastrointestinalt ubehag.

Dyremelk

Mennesker er i modsætning til mange andre dyr på jorden, fordi de drikker mælken produceret af andre dyr. Men ikke al mælk er ens – forskellige dyr producerer mælk med forskellige næringsstoffer og forbindelser. Lactose er et sukker i mælk, som ikke alle mennesker er i stand til at behandle. Mængden af ​​lactose i mælk varierer alt efter dyret. Geemælk har for eksempel mindre laktose end komælk.

Fordøjelsesproces

Fordøjelsesprocessen starter i munden, hvor din svagt sure spyt kombinerer med mælk og begynder at bryde den ned. Når du sluger mælken, rejser den ned i spiserøret og ind i maven. Mavesaft i maven nedbryder mælken yderligere og dræber eventuelle levende bakterier. Maven sender derefter mælken ind i tyndtarmen, hvor næringsstoffer – såsom aminosyrer, proteinblokke og fedtsyrer, fedtblokke – absorberes. Materialer, der ikke absorberes til energi eller ernæring, skubbes til tyktarmen, behandles som fækalt stof og frigives gennem endetarmen. Affaldsmidler – vand, der bærer uønskede materialer – fyld blæren og frigives som urin.

Lactasens rolle

Lactase er et nøgleenzym i fordøjelsen af ​​lactose. Tyndtarmen producerer lactase. Hvis din krop kun producerer en lille mængde lactase, har du det, der kaldes en laktosfølsomhed. Du kan få laktose i små mængder mælk og andre mejeriprodukter, men du oplever smerte og ubehag, hvis du bruger for meget. Hvis tyndtarmen ikke behandler laktose, går det videre til tyktarmen, hvor bakterier gærer sukker, der producerer kuldioxid. Resultatet er gas, oppustethed, kramper og diarré.

Laktoseintolerance

Lactoseintolerance er en almindelig tilstand. Ifølge en artikel i september 2009 i “USA Today” kan så meget som 60 procent af verdens befolkning ikke behandle lactosen i mælk. Forskere teoretiserer evnen til at drikke mælk er en tilpasning, der har fundet sted i forskellige satser blandt forskellige samfund rundt om i verden. Mens de fleste individer i nordeuropæiske afstamning er i stand til at drikke komælk, rapporterer næsten ingen indianere evnen til at behandle lactosukker.