Hvordan man laver en frisk gedde

Gedde, også kaldet nordlige gedde og undertiden walleye gedde, er en stor ferskvandsfisk, der primært findes i nordlige regioner i USA og Canada. Fiskekødet har en hvid farve og en mild smag og er bedst, når den er tilberedt frisk, snarere end frossen. Fisken har tendens til at være mest smagfuld, når kødet er taget fra små gedde, så nogle lystfiskere kaster tilbage større fisk og sparer plads til de mindre, mere appetitiske fangster. Når du bringer en ind, kan du forberede gedden på en af ​​flere måder.

Tilsæt krydderier til fisken som du foretrækker. Med en helt frisk gedde har du to muligheder: krydder fiskens yderside og / eller tilsæt krydderier eller dressinger inde i kropshulrummet. For eksempel kan du vælge at placere en brøddressing inde i gærens hulrum, eller du vil måske tilføje salt, peber eller urter til dets ydre. Du kan også placere citronskiver eller krydderier inde i kroppen. Påfør krydderier i de ønskede kombinationer baseret på, hvordan du vil have din fisk til at smag.

Placer gedden på et bageplade og sæt panden i en ovn, der er forvarmet til 350 grader Fahrenheit. Kog i 30 til 35 minutter, træk fisken ud, når den flager let, når den ridses af en gaffel. Hvis det ønskes, kan du så fjerne fisken og koge det i en olieret stopplade i ca. to til tre minutter pr. Side og vende en gang.

Placer den friske gedde på en grill, der er forvarmet til medium varme. Kog i ca. 10 minutter pr. Side, vend en gang. Hvis det ønskes, kan du pakke gedde i tinfoil, inden du lægger det på grillen – dette vil hjælpe med at holde fugt og stærke smag, og fiskekødet vil tilberede sig hurtigere.

Placer geden på en stegende gryde og sæt den i ovnen. Broiling er en proces, der næsten er identisk med grillning. Den eneste forskel er, at varmekilden ligger over fisken og i en ovn, snarere end under. Som med grilling skal broiled fisk anbringes på en stegende gryde og koge under varmen i ca. 10 minutter pr. Side.