Motion cykel sprint vs. track sprinting

Bogstaveligt betyder “top speed”, en sprint er en måde at bringe på varmen og lægge pedalen til metalet, når du træner. En sprint er en maksimal anstrengelse udført for at nå topfart i en kort periode. Du kan gøre sprints på en række måder, men to populære metoder er på en motionscykel og på en løbebane.

Sprint Definition

Sprints er en anaerob aktivitet, hvilket betyder at de udføres uden brug af ilt. Da der ikke anvendes ilt, er sprintene kun højst 30 sekunder lange og tappes i lagret brændstof i musklerne kaldet glykogen. Brug af glykogen uden ilt producerer mælkesyre i din krop, der er ansvarlig for den brændende du føler under en hård sprint. Du kan gøre sprints som en del af en træningssession eller skifte dem efter hinanden med hvileperioder – ellers kendt som en intervalltræning.

Bike Sprints

At udføre sprints på en cykel er bedst for dig, hvis du har fælles problemer, der ikke tåler en masse pounding eller hvis cykling er din hovedform for kardio øvelse. At lave sprint på en stationær cykel giver dig mulighed for at få en intens træning i et lille rum. Tilstrækkelig modstand på pedalerne er vigtig under cykelprints for at opretholde kontrollen og holde musklerne på det maksimale niveau i stedet for kun at gå gennem bevægelserne.

Spor Sprints

Sprinting på et spor har den fordel at være en meget simpel aktivitet og kræver meget lidt udstyr. At køre hurtigst muligt er den ældste form for fysisk aktivitet for mennesker og har ingen læringskurve – bare snøre dine sko og gå. Mens sprint på et spor er normalt nemmest, kan løbende sprints gøres overalt, hvor du kan finde åben plads eller endda på en tredemølle. Mange almindelige sportsgrene som basketball, fodbold, fodbold og baseball kræver at sportsfolk springer og udfører sprints på et spor kan være en effektiv form for sportsspecifik træning. Hvis du foretrækker at køre til andre aktiviteter eller deltage i sport, der kræver sprint, er sporprints det bedste valg for dig.

Personlig præference

VO2 max er den maksimale mængde ilt din krop kan bruge på én gang til en aktivitet og bruges til måling af fitnessniveau. Jo højere din V02 max, jo mere passer du er. Ifølge en undersøgelse foretaget af Laussane Universitet i Schweiz tilpasser V02 max til træningstype. Testpersonerne nåede deres højeste V02 max, mens de udførte den type motion de normalt udførte. Løbere var bedst til at køre og cyklister var bedst til at cykle, hverken var bedre end den anden fra et kardiovaskulært synspunkt. Running og cykel sprints også bruge nøjagtig samme muskler: quadriceps, kalve og hamstrings. Den nederste linie er, at du bør vælge den stil med motion, som du nyder mest af. Din krop vil tilpasse sig og blive meget effektiv på den, hvilket gør aktiviteten effektiv for dig.