Bliver deprimeret efter træning

Motion bør normalt øge dit humør og lade dig føle dig energisk og klar til at møde resten af ​​din dag. Disse følelser forekommer stort set på grund af frigivelsen af ​​”feel-good” kemikalier kendt som endorfiner, som produceres af din krop, når du træner. Endorfiner tjener til at reducere din opfattelse af smerte og forbedre dit humør. Men slå dig ikke op, hvis du føler dig deprimeret efter din træning. I stedet undersøge hvad der foregår indenfor og se om du måske er din egen værste fjende.

For meget af en god ting

I en undersøgelse i 2012 undersøgte forskere ved Lærerens College of Columbia University selvrapporter fra en stikprøve på 7.674 voksne respondenter, der blev indsamlet i 2008 Health Surveying National Trends 2007 Survey for at afgøre, hvor meget ugentlig motion der er gavnlig for mental sundhed. Forskerne fandt, at mellem 2,5 og 7,5 timer er optimal – deltagere, der udnyttede mere end 7,5 timer om ugen, havde reduceret følelser af velvære og dårligere mental sundhed end deltagere, som forblev i det optimale område. Hvis du føler dig deprimeret efter din træning, er det muligt, at du simpelthen overdriver det.

Ditch urealistiske forventninger

Nogle gange føler man sig deprimeret, når de sætter forventninger, der er for høje eller umulige at opnå. Måske er dine følelser af depression stammer fra en tung mental byrde af urealistiske forventninger. Måske har du sat et upraktisk vægttabsmål, og du føler dig nede for ikke at have mødt det. Eller måske har du lagt ud med kanoner, der brænder og forventer at du vil udøve hver dag i en time, og din krop og sind modsætter dine bestræbelser. Genvurder dine mål for at se, om du måske sætter baren for høj.

Det er ikke alt sort eller hvidt

Ekstremistiske tankemønstre kan være en anden grund til at du føler dig deprimeret efter at du har arbejdet. Måske har du lyst til, at du ikke satte 100 procent i løbet af din træning, og du er mentalt at slå dig op for mindre eller opfattede “fejl”. Du har muligvis vedtaget et “alt godt eller alt ondt” mønster af tænkning. Du beskærer dig ikke noget slap, og du giver ingen plads til fejl. Ifølge en fælles publikation fra University of New South Wales og Black Dog Institute, et mental sundhed institut dedikeret til humørsygdomme, folk der tænker i ekstremer og Har en sort-hvid, alt-eller-intet tankegang er mere tilbøjelige til at føle sig deprimeret. Udskift negative tankemønstre med mere positive begreber – det er OK ikke at være perfekt. Og alle føler sig lejlighedsvis som de ikke gjorde nok. Tilgiv dig selv, fortsæt og fokus på at forbedre din næste træning.

Går i stedet for at miste

Du kan muligvis lægge en enorm indsats i din træning og busting din røv på daglig basis. Men når det kommer tid til at veje ind, er du chokeret over at finde ud af, at i stedet for at miste, har du faktisk fået et pund eller to. Når du vender tilbage til gymnastiksalen, føler du måske ikke så meget entusiasme eller energi til din træning. Bagefter kan du spørge dig selv, “Hvad er meningen?” Og undre sig over, hvorfor du har brugt så meget indsats for, hvad der synes at være lidt eller ingen belønning. Men ikke panik – ifølge personlig træner William Sukala i en artikel til Weight Watchers kan en række faktorer forårsage kortsigtet vægtforøgelse efter træning, herunder ændringer i kroppens sammensætning og vandvægt. Og skalaen afspejler ikke altid de positive ændringer, du har foretaget i din krop. Hold dig til dine træningsprogrammer og skift fokuset til at blive sundere, slankere og stærkere – dette kan hjælpe dig med at afværge depressioner efter træning.