Fødekilder til paba

Para-aminobenzoesyre er et stof, der undertiden omtales som vitamin Bx, ifølge National Institutes for Health. Mens PABA ikke er et sandt vitamin, er små mængder normalt til stede i B-kompleks og multivitaminer. Den kemiske struktur af folat indeholder forbindelsen PABA. Folat er et essentielt vitamin, der kræves til en sund krop. PABA er bedst kendt som den aktive ingrediens i solblock. I nogle tilfælde anvendes PABA til behandling af forskellige sygdomme i bindevæv og hud.

Mens PABA ikke er afgørende for et godt helbred, findes det i forskellige fødevarer. Fordi PABA-mængder ikke er angivet på fødevaremærket, vil det med henvisning til folat eller folinsyreindhold i en fødevare fortælle dig, om det indeholder PABA. De fleste kød indeholder PABA, ifølge Baptist Medical Center. Orgelkød, herunder lever og nyre, er naturligvis gode kilder til PABA. En 1-ounce servering med stegt kyllingelever indeholder 159 mikrogram folat, som indeholder PABA. Til sammenligning refererer den daglige værdi, der anvendes på fødevaremærker, 400 mikrogram per dag folat baseret på en 2.000-kalorie diæt til voksne og børn 4 eller flere år.

Korn, især helkorn, indeholder naturligt PABA. Industrielt indeholder folinsyre, der indeholder PABA, til kornprodukter, herunder berigede brød, mel, ris, pasta, majsmel og korn. I USA er tilsætningen af ​​folsyre påkrævet, hvilket øger folinsyreindtaget med 190 mikrogram pr. Dag siden implementering i 1998. Dette øgede også PABA-indtaget.

Svampe og spinat er en rig kilde til stoffet PABA. Når man ser på folatindhold for at sammenligne mængden af ​​PABA til stede i spinat, indeholder en 1-kops servering kogt spinat 263 mikrogram folat. En 1-kops servering svampe indeholder 69 milligram folat.

Bryggergær, der anvendes til fremstilling af øl, er en fremragende kilde til PABA. Høj i protein og PABA indeholder brygersgær også vitaminerne thiamin, riboflavin og niacin. Melasse, som er den resterende sirup efter sukker krystalliseres ud af sukkerroer eller sukkerrørjuice, er høj i PABA. Hvedekim, en anden god kilde til PABA, kan sprøjtes på fødevarer og entrees nemt at øge dit PABA indtag.

Kød med PABA

Kornprodukter

Folat-Rich Grøntsager

Andre fødevarer