Fødevarer at spise, mens de er på en ketogen diæt

Medicinsk er den klassiske ketogene diæt brugt til at hjælpe med at kontrollere anfald. Men den meget fedtfattige, lave carb-diæt er gået som en modificeret version, der kan bruges som vægttabsdiæt. Selv om du får lov til at spise mad fra alle fødevaregrupper på ketogen kost, kan dele af visse typer fødevarer være meget mindre end dem, du er vant til. Kontakt din læge, inden du foretager ændringer i din kost.

Målet med ketogen kost er at få din krop i en tilstand af ketose, hvilket er når din krop bruger fedt i stedet for glukose til energi. Dette gøres ved at ændre din kost, så en stor procentdel af dine kalorier kommer fra fedt. Et forhold bruges til at bestemme mængden af ​​kulhydrat du kan have, som varierer fra 4 gram fedt til hvert 1 gram kulhydrat til 1 gram Af fedt for hvert 1 gram kulhydrat. For en person, der forsøger at tabe sig på en modificeret ketogen diæt, bør mængden af ​​protein være tilstrækkelig til at imødekomme dine behov, hvilket er mellem 10 procent og 35 procent kalorier baseret på 2010-retningslinjerne. For eksempel på en 1,200-kalorie diæt med et forhold mellem fedt og kulhydrater og 20 procent af dine kalorier fra protein, vil du få 10 gram kulhydrater, 60 gram protein og 102 gram fedt. På et forhold mellem 1 og 1 vil du få 60 gram kulhydrater og 80 gram fedt, med samme mængde protein.

For at opretholde ketosis – som hjælper dig med at forbrænde kropsfedt – skal fedt og protein udgøre størstedelen af ​​dit indtag på den ketogene kost. Sunde fedtindstillinger omfatter vegetabilske olier som olivenolie, saflor, solsikkeolie, canola, jordnøddeolie og sesamolie sammen med mayonnaise. Kraftig fløde og kokosolie kan også bruges som kilder til fedt på den ketogene diæt. Imidlertid er disse fedtstoffer højt i mættet fedt og bør anvendes sparsomt. For at imødekomme dine proteinbehov, gør fjerkræ, magert rødt kød, æg, fisk og tofu gode valg. Laks, tun og sardiner er rige på protein og i essentielle omega-3 fedtsyrer, og gør en sund kilde til protein og fedt på din kostplan.

Det er godt at spise en bred vifte af fødevarer fra alle fødevaregrupper på en ketogen diæt – men på grund af makronæringsforholdene kan dine carb-valg begrænses. For at få det største antal næringsstoffer fra carbholdige fødevarer, indbefatte dem, der er rige på vitaminer og mineraler. Sunde valg omfatter frugter som bær, vandmelon, cantaloupe og appelsiner og ikke-stivelsesholdige grøntsager som spinat, salat, broccoli, grønne bønner, svampe, agurker og asparges. Hele korn, brød og andre sunde stivelser, såsom søde kartofler Og vinter squash, er en mere koncentreret kulhydratkilde. Du kan inkludere disse fødevarer i din kost, hvis de er beregnet til at passe ind i din plan. For eksempel kan du gemme alle dine kulhydrater til morgenmad, så du kan få et stykke toast eller 1/2 kop havregryn.

For at opretholde ketose og godt helbred skal du undgå højt kulhydratfødevarer, der giver meget lidt næringsværdi. Disse fødevarer omfatter slik, cookies, is, sodavand, tærter, kager og raffineret brødprodukter og korn. Du vil også undgå tilsatte sødestoffer som sukker, honning, syltetøj, gelé og søde krydderier som katsup og salatdressing.

Fødevarer bør omhyggeligt vejes og måles, når de følger en ketogen diæt. Til morgenmad på lavt kalorieindhold plan med et forhold mellem fire og en person, kan du have en tre-æg omelet, kogt i 1 spiseskefuld vegetabilsk olie og fyldt med 1/2 kop rå spinat. Dette måltid indeholder 30 gram fedt, 22 gram protein og 3 gram kulhydrater. Til frokost prøve 3 ounces laks kogt i 2 tsk olivenolie med 1/2 kop blandet greens toppet med 2 teskefulde olivenolie , Til 29 gram fedt, 22 gram protein og 3 gram kulhydrater. En kop fast tofu, steges i 1 spiseskefuld sesamolie, gør en ketogen middagsmulighed og har 30 gram fedt, 14 gram Protein og 5 gram kulhydrater.

Den ketogene diæt er en meget restriktiv kost og bør kun følges under ledelse af en læge. Det er heller ikke meningen at blive fulgt langsigtet. Selvom en undersøgelse fra 2004, der blev offentliggjort i eksperimentel og klinisk kardiologi, fandt, at en mere liberaliseret version af kosten – op til 30 gram kulhydrater – var sikker på at følge efter vægttab i 24 uger. På grund af de begrænsede madindstillinger kan du måske finde kosten svært at følge. På grund af de makronæringsmæssige forhold kan du have svært ved at opfylde næringsbehovet. Du kan eventuelt tilføje et multivitamin og et mineraltilskud for at sikre, at alle behov er opfyldt.

Om Ketogenic Diet for vægttab

Fedt- og proteinfødevarer til at spise på ketogen diæt

Carb valg på Ketogenic Diet

Mad, der skal undgås

En typisk dag på ketogen diæt

Ting at overveje