Hvor længe vil det tage for at blive fleksibel til et højt kampsport spark?

Måske har du besluttet at tage kampsport træning, og du har taget en klasse eller to. Som en begynder spekulerer du sikkert på, hvordan de mere avancerede studerende synes at være i stand til at kaste præcise spark til hovedet tilsyneladende uden indsats. Du kan lære dig selv at sparke effektivt til hovedet, men det vil tage dedikation og arbejde. Afhængigt af dit niveau af fleksibilitet og indsats kan det tage flere måneder til flere år at opnå et hovedspark.

Hvis du har været stillesiddende i længere tid, er det sandsynligt, at dine muskler ikke er vant til at blive strakt. Når du begynder at træne i kampsport, vil din instruktør nok lede klassen i strækøvelser. Lær disse strækninger og øve dem hjemme. Du bør strække i 10 til 15 minutter dagligt, idet du fokuserer på de strækninger, der læres i klassen, da de vil hjælpe med at forlænge de nødvendige muskler til højt spark.

Bare fordi du er lidt strammere end nogle af de andre elever i klassen, betyder det ikke, at du ikke kan udføre sparkene. Hvis instruktøren fortæller eleverne at sparke til hovedet, vil han sandsynligvis fortælle begyndere at sparke så højt som de kan. Uanset om du sparker over dit hoved eller på knæ eller taljeniveau, er det vigtigt at du lytter til instruktøren og bruger den rette teknik, når du udfører bevægelsen. Den enkle handling at smide et spark med korrekt teknik hjælper dig med at træne dine muskler til, når din fleksibilitet forbedres.

Efter nogle få klasser vil du sandsynligvis afhente nok information for at kunne strække og sparke hjemme. Mange kampkunstnere kaster spark foran objekter i deres hjem for at hjælpe med at udvikle den styrke og fleksibilitet, der er nødvendigt for at udføre i klassen. Tilbring et par minutter hver dag med at praktisere de strækninger, der læres i klassen, men overdriv det ikke. På dage, hvor dine ben er ømme, strækker du let for at give dine muskler en chance for at helbrede de microtears, der udvikles, når du træner for fleksibilitet.

Handlingen med at træne dine muskler til højt spark resulterer i mikroskopisk rive i dine muskelfibre. Disse fibre vil helbrede sig om et par dage, og de vil helbrede på en sådan måde, at dine muskler er længere og mere fleksible end tidligere. Hvis du føler en skarp, stikkende smerte i dine muskler eller hører lyden af ​​en pop, skal du straks stoppe og se en læge. En komplet tåre i dine muskler kan kræve måneder med rehabilitering. Stræk kun så vidt du kan gå uden alvorlig smerte, og hold den stræk i op til et minut. Tag din tid og udvikle korrekt teknik.

Stretching øvelser

High Kicks

Øvelse hjemme

Undgå muskel tårer