Hvor mange kalorier har en kcal lige?

KCAL står for kilocalorie og det betyder 1000 kalorier. Anvendelsen af ​​udtrykket “kalorieindhold” varierer imidlertid. Den videnskabelige definition er, at en kalorie – med et stort bogstav “C” – er det samme som en KCAL. Ved almindelig brug er kalorieindholdet – med små bogstaver “c” – lig med KCAL.

Energienhed

KCAL er en enhedsmåling af energi. Det svarer til den varmeenergi, der er nødvendig for at øge temperaturen på et kilo vand med 1 grader Celsius, ifølge Netwellness hjemmeside. En kalorieindhold refererer til den mængde energi, der er nødvendig for at opvarme et gram vand med 1 grad.

KCAL og Kilojoules

Den videnskabelige kalorieenhed med små bogstaver “c” repræsenterer 1000. af en KCAL. Dette svarer til 4,1868 kilojoule – en måling af energi. En KCAL svarer til 4.1868 megajouler – eller 4186.8 kilojoule.

Populær brug

I de fleste tilfælde, når kost programmer og organisationer refererer til en kalorieindhold, de betyder en kilocalorie. For eksempel betyder en chokoladebar med “kun 50 kalorier” på etiketten faktisk 50 KCAL eller 50.000 kalorier. Udtrykket “kalorieindhold” er derfor blevet accepteret som et ord for KCAL i ikke-videnskabelige situationer.