Mad til sunde æggestokke

At foretage visse diætændringer kan medvirke til at begrænse risikoen for polycystisk ovarie syndrom og kræft i æggestokkene, selvom diætændringer alene ikke kan bruges til behandling eller helbredelse af en eller anden tilstand. Ved at tabe sig efter en lavglykæmisk indeksdie og spise en diæt rig på næringsstoffer kan det være en fordel at holde dine æggestokke sunde.

Selv om der ikke er afgjort bevis for, at en bestemt føde øger eller reducerer risikoen for kræft i æggestokkene, og kropsfedt kan øge risikoen for kræft i æggestokkene, ifølge American Institute for Cancer Research. At være overvægtige spiller også en rolle i PCOS. Vægttab er en af ​​de vigtigste behandlinger for PCOS, da dette kan medvirke til at begrænse insulinresistens og reducere symptomerne på PCOS. Hvis du er overvægtig, fokuser på at udøve mere og gøre ændringer i din kost til at tabe sig. Dette kan dog være svært, da PCOS kan gøre det sværere at opretholde en sund kost.

Efter en kost, der hovedsagelig består af fødevarer med lavt energidensitet eller fødevarer uden mange kalorier pr. Gram, kan det gøre det lettere at tabe sig, ifølge Center for Disease Control and Prevention. Denne type diæt giver dig mulighed for at spise større delstørrelser uden at gå over dine anbefalede daglige kalorier. Det betyder, at du er mindre tilbøjelig til at være sulten mellem måltiderne, da det er mængden af ​​fødevarer og ikke antallet af kalorier, der bestemmer, hvor meget du føler efter at have spist. Fødevarer med lavt energidensitet har også tendens til at være næringsrige fødevarer. For eksempel er højfibre fødevarer og de fleste frugter og grøntsager lavt i energitæthed. Både sukker og fedt øger energitætheden. Efter en kost rig på næringsstoffer kan det medvirke til at begrænse dødelighedsrisikoen hos mennesker diagnosticeret med kræft i æggestokkene, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of the National Cancer Institute i 2014.

Efter en diæt, der er lav på det glykæmiske indeks, kan det reducere risikoen for kræft i æggestokkene, ifølge en undersøgelse, der blev offentliggjort i Annals of Oncology i 2003. Denne type diæt kan også være til gavn for dem med PCOS, noter Brigham og Women’s Hospital. Det glykæmiske indeks er et skøn over, hvor meget og hvor stærkt mad, der indeholder kulhydrater, får blodsukkerniveauet til at stige. Fødevarer, der er lavere på det glykæmiske indeks, har mindre effekt på blodsukkeret, hvilket kan medvirke til at opretholde et sundt blodsukkerniveau og minimere insulinresistensen. Forarbejdede fødevarer og dem, der er kogte i lange perioder, har en høj glykæmisk indeks, mens sure fødevarer , Der er højt i fiber og dem, der indeholder protein eller fedt og kulhydrater, har en tendens til at være lavt på det glykæmiske indeks. Nødder, bønner, rugbrød og de fleste friske frugter og ikke-stivelsesgrøntsager er lavt på det glykæmiske indeks, mens tørrede frugter, kartofler og Hvidt brød eller ris er højere på det glykæmiske indeks.

Ligegyldigt hvilken type diætændringer du foretager, skal du være opmærksom på delstørrelser for at undgå at gå i vægt. For meget af selv sunde fødevarer kan forårsage vægtforøgelse, med hver 3.500 ekstra kalorier du spiser, der fører til et ekstra pund af kropsvægt. Ligeledes, hvis du spiser en stor nok portion, kan selv lavere glykæmisk indeks fødevarer hæve blodsukker niveauer.

Sunde æggestokke og vægt

Low-Energy-Density Foods

Low-Glycemic-Index Foods

Portion Størrelse Betydning