Stege eller ovn koge kødboller

Panning og bagning er blandt de mere almindelige måder at lave kødboller på, uanset om de er bøf, kylling, svinekød eller en kombination af kød. Uanset hvilket kød du bruger, fremstilles de fleste kødboller på samme måde – kombineret med brødkrummer og æg til binding og krydret generøst med krydderier og urter for at forbedre smagen. Mens stegning er den hurtigste måde at lave kødboller på, er det nemt at bage dem, og det kan spare dig for nogle få kalorier.

Forberedelse af kødboller

Du kan bruge enhver form for jordkød til dine kødboller, herunder oksekød, lam, kalkun, svinekød og kylling. Kombiner det grundkød i en skål med brødkrummer, parmesanost og æg. Du vil gerne bruge ca. en halv kop brødkrummer og et æg pr. Pund grundkød til afbalancerede kødboller. Tilføj også en teskefuld salt pr. Pund og et par knivspidser af friske urter til din smag. Du kan også tilføje en håndfuld eller så parmesanost, men du vil gerne reducere mængden af ​​salt i så fald. Andre valgfrie tilsætninger omfatter løg, hvidløgspulver, chilipulver og et strejf muskatnød. Kombiner blandingen godt med dine let olierede hænder, og rul derefter ind i groft kugleformede kugleboller.

Stegte kødboller

Kødboller kan tilberedes på mange måder, men er ofte stegt i den italienske tradition. Hvis du planlægger at tilsætte kødboller til en sovs, kan du bare smøre dem hurtigt i en pande, der er overtrukket med olie over høj varme, og derefter tilsæt dem til en kogende sovs til færdiglavning. For fuldt ud at stege kødboldene, vil du medbringe den olieovertrækede stegepande til et medium varme niveau og fyld panden med kødboller uden at overbelaste dem. Lad kødbollerne koge i ca. tre til fem minutter på den ene side, og rør dem forsigtigt og kog i endnu et par minutter, eller fortsæt med at dreje ofte, indtil de er kogte igennem. Selvom det ikke er traditionelt, kan du også fryse kødbollerne i en pulje olie opvarmet til en mellemhøj temperatur. Steg dem almindeligt eller rullet i mel og brødkrummer.

Bagt kødboller

Bagt kødboller er ideelle til dem, der ønsker at reducere fedtet lidt ved at undgå overskydende olie, der kommer med stegning. De er også lettere at forberede, da du ikke behøver at forblive ved ovnen for at slå dem ofte. Ovnen skal forvarmes til en mellemhøj temperatur på ca. 400 F. Tilsæt kødboldene, adskilt omkring en tomme fra hinanden på et bageplade foret med pergamentpapir eller olie. Sprøjt fodret let med madlavningsspray for at undgå at holde fast. Når de er i ovnen, afhænger kogetiden af ​​kødboldstørrelsen og den type kød, du bruger, men skal være ca. 15 til 25 minutter.

Behov for at vide

Kødboller lavet med bøf, svinekød, kalvekød eller lam skal koges til mindst 165 grader Fahrenheit, som anbefalet af FoodSafety.gov, for sikkert forbrug. Jordkalkun og kylling skal koges til 160 F. Du kan rulle kødboller på forhånd ved at indefryse dem ubehandlede. Stik dem på et bageplade, adskilt og læg dem i fryseren, indtil det er frosset fast, og sæt dem i en frysebeskyttet lufttæt beholder, indtil du er klar til at bruge dem. Opbevar kødboldene i op til tre måneder i fryseren. Hvis du tilbereder dem og har rester, kan du også opbevare dem i fryseren i op til en måned.