Gas efter svømning

Passerende gas er et tegn på et normalt fungerende fordøjelsessystem, og hvad der forekommer overdreven, kan være godt inden for normalområdet. Hvis du passerer gas under eller efter svømning, kan du hjælpe med at forebygge og behandle utilsigtet flatulens med ændringer i dine kostvaner og svømningsrutine.

Vi gør det hele

Den gennemsnitlige person passerer gas op ad 14 gange dagligt, rapporterer Johns Hopkins hjemmeside. Hvis du passerer gas i poolen eller brusebadet efter at du har svømmet, kan du gøre dig mere opmærksom på, at det sker, især hvis gassen undslipper andre menneskers tilstedeværelse, hvilket får dig til at føle dig flov. Ud over at passere gas efter at du har svømmet, kan du også bemærke yderligere symptomer som abdominal oppustethed eller smerte.

Luften du trækker vejret

Sluk luft, når du svømmer, især hvis du svømmer i et kraftigt tempo, kan det medføre, at du udvikler for stor gas bagefter. Spiser hurtigt eller tyggegummi inden du svømmer, eller hvis du har løse tandproteser, kan du også udvikle flatulens. Visse typer fødevarer er kendt for at forårsage gas hos nogle individer. Disse omfatter cruciferious grøntsager som broccoli og blomkål, fibrøse frugter såsom æbler og pærer, kulsyreholdige drikkevarer, hvede, bønner og mejeriprodukter. Efter at have spist disse vanskelige at fordøje fødevarer, kan din krop producere overskydende gas efter at du har svømmet. Vanskeligheder ved at fordøje gluten eller lactose kan også få dig til at opleve gas, især hvis du svømmer efter at have spist et måltid, der indeholder disse næringsstoffer.

Gas være væk

Regelmæssig motion, herunder svømning, kan hjælpe gaspas fra din krop hurtigere, forklarer Johns Hopkins hjemmeside. Tilføjelse af nogle abdominal øvelser eller ændring af din svømning rutine for at fokusere på slag som ryglæn kan hjælpe med at styrke din mavemuskler, og dermed reducere overskydende gas, rådgiver hjemmesiden. Svømning med dit ansigt mod himlen frem for at vende mod vandet kan også hjælpe med at reducere mængden af ​​vand og luft, du svælger, mens du svømmer, og reducerer også mængden af ​​gas, din krop producerer. Din læge kan anbefale en over-the-counter medicin at tage, før du svømmer.

Ingen udløsere

Hold øje med fødevarer, der synes at udløse overdreven gas, og undgå at spise dem, før du svømmer. Kontakt din læge for at se, om overrensning af gasforebyggelsesmidler kan hjælpe dig med at forhindre dig i at udvikle gas efter at have spist visse typer fødevarer, især hvis du foretrækker at svømme efter at have spist et måltid. Hvis du bruger proteser, kan du fjerne dine proteser, før du svømmer, også hjælpe dig med at forhindre dig i at opleve gas, rådgiver National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases hjemmeside.