Hvordan man beregner% af den daglige værdi på fødevareetiketter

Folk siger ofte, at de vil spise sundere. Et af de første skridt, der skal tages, er at undersøge næringsværdien forud for køb af fødevarer. Fødevareetiketter indeholder mest relevante oplysninger, herunder kalorier, fedt, protein og kulhydratindhold. Vitamin og mineral niveauer er også inkluderet. Disse tal betyder ikke meget, medmindre du ved, hvor meget af disse næringsstoffer du skal spise dagligt. Den procentvise daglige værdi giver denne sammenhæng. Procent af daglig værdi er inkluderet for mange næringsstoffer, men ikke alle.

Find næringsstofmængden på fødevaremærket.

Se det samlede daglige anbefalede beløb op i USDA’s retningslinjer for kost.

Opdel næringsstofbeløbet med den samlede daglige anbefalede værdi.

Multiplicer med 100.