Hovedforsinkelse i spædbarnsudvikling

Normal vækst og udvikling af spædbørn har et kendt kursus, kendt som udviklingsmiljø. Alderen og rækkefølgen, hvor de forekommer, er markører for den normale modning af neuromuskulær udvikling. En nyfødt har brug for hovedstøtte, og hovedet ligger bag skuldrene, når det løftes. Efter 3 måneder bør barnet holde hovedet i overensstemmelse med sin torso uden hovedlag.

Definition

Ifølge PediNeurological Exam, af Paul D. Larsen, M.D. fra University of Nebraska School of Medicine, og Suzanne S. Stensaas, Ph.D. Fra University of Utah School of Medicine er hovedforsinkelse, når du trækker en baby fra en liggende til en siddeposition, og hovedet ligger bag bagagerummet. Efterhånden som babyen bliver stærkere, kan den bedre kontrollere nakke musklerne og hovedlagene skal forsvinde.

Måle hovedlag

Måling af hovedforsinkelse sker ved hver well-child check. Ifølge Ludwig von Hahn fra Tufts University måler en læge hovedlag ved først at placere spædbarnet på ryggen i liggende stilling. Så, mens du holder babyens arme bøjede, skal du trække den i en siddeposition. Mængden af ​​hovedlag er, hvor langt hovedet ligger bag skuldrene, når det trækkes i siddestilling.

Når hovedlag forsvinder

Spædbørn skal udføre visse opgaver på bestemte tidspunkter. Den specifikke alder, hvor barnet køber hvert af motorens milepæle, er variabelt og mindre meningsfuldt end mønsteret af motorudvikling. Babies udvikler fra hoved til tå og i et proximalt til distalt mønster. Ifølge Om børnesundhed bør børn ved 4 måneders alder ikke vise tegn på hovedforsinkelse.

Aktiviteter, der fremmer halsstyrken

Hovedkontrol er den første bevægelse en baby opnår, og er nødvendig for at opnå andre bevægelsesfærdigheder som at sidde, krybe og gå. Din baby vil udvikle hovedkontrol i tre hovedstillinger: udsat (på hendes mave), liggende (på ryggen) og i en siddeposition. Ifølge det nationale netværk for børnepasning bør du placere din baby på maven for at give hende mulighed for at udvikle nakkestyrken. Efterhånden som babyens hals bliver stærkere, mindsker hovedlagret. Andre aktiviteter, der fremmer nakkestyrken, ryster en rattle på hver side af barnets hoved for at opmuntre hende til at dreje hendes hoved, bruge en lommelygte til at babyen følger fra side til side og blidt slår side på din babys kind med fingrene At opfordre hende til at vende hendes hoved.

Tidlig intervention

At identificere et spædbarn med en udviklingsforsinkelse er vigtigt. Ifølge Gillette Children’s Specialty Healthcare er tidlig intervention for et spædbarn med udviklingsforsinkelser en stor forskel i funktionelle og psykologiske resultater. Tidlig påvisning sætter tjenester som fysioterapi og ergoterapi på plads. Jo hurtigere du gør dette for at imødegå udviklingsudviklingen, desto bedre er de funktionelle resultater.