Fiber i kiwifrugter

Kiwifrugter, også kendt som kinesiske gåsbær, har en fuzzy brun ydre belægning, der skjuler den lyse smaragdfarve af den søde frugt inde. Når du skærer op en kiwifrugt, ser du straks mange små frø, der er højt i fiber. Når du spiser kiwifrugter, absorberes sukker, vand, vitaminer og mineraler fra frugten fra dit fordøjelseskanalen og ind i blodbanen. Kiwifrugtens cellevægge forbliver dog inde i tarmene for at fremme normal tarmfunktion og hjertesundhed.

Som de fleste andre frugter indeholder kiwifrugter både opløselig og uopløselig kostfiber. Opløselig fiber opløses i vand i tarmene for at danne et gelignende stof, der hjælper med at reducere niveauet af glukose, total cholesterol og lavdensitetslipoprotein eller “dårligt kolesterol” i dit blod. Den uopløselige fiber fra kiwifrugt giver masse og blødhed til dine afføring, hvilket reducerer din risiko for kroniske fordøjelsesforstyrrelser, såsom forstoppelse, hæmorider, diverticulose og diverticulitis.

Kiwifrugter, der sælges i USA, er typisk enten grønne eller guldkiwifrugter. En kop skiveskårne grønne kiwifrugter leverer 5,4 gram fiber, en stor kiwifrugt indeholder 1,7 gram fiber, hvoraf 0,7 gram er opløselig fiber og 1,0 gram uopløselig fiber, ifølge en rapport fra Harvard University Health Services. En enkelt kop skiveskåret rå guldkiwi. Frosne kiwifrugter, der til tider sælges som en del af en tropisk frugtblanding, har samme fiberindhold som rå kiwifrugter. Anbefalinger til dagligt fiberindtag varierer afhængigt af din alder eller køn. Hvis du er mand, har du brug for mindst 38 gram kostfibre dagligt gennem 50 år og derefter 30 gram om dagen. Kvinder kræver mindst 30 gram dagligt gennem 50 år og derefter 21 gram dagligt fra det tidspunkt fremad. Børn skal spise mindst 10 gram dagligt plus et ekstra gram for hvert år. En kop skiveskårne grønne kiwifrugter leverer over 41 procent af det daglige krav til en 15-årig, men opfylder kun 14 procent af hans 35-årige fars daglige behov.

Kiwifrugter tilbyder mere end fiber. De er kalorie-tætte fødevarer, hvilket betyder, at de er højt i energi og lavt kalorieindhold. En servering af to kiwifrugter giver næsten 2,5 gange din anbefalede daglige tilførsel af C-vitamin, mere kalium end en banan, 30 mg magnesium, næsten 10 procent af dit daglige folatbehov og betydelige mængder zink og antioxidanter. Fedtfri Kiwi med lavt kulhydrat har et glykæmisk indeks på 52, der gør dem ideelle til vægtstyring og diabeteskontrol.

Kiwi kan spises hele, skære op og læg på en grøn eller frugtsalat eller tilsættes til smoothies. Kiwi kan purées og bruges som marinade, skiver og sættes på pandekager eller hakket ind i salsa. Du kan også lave kiwi brød eller muffins, ligesom du ville lave bananbrød.

Typer af Fiber

Fiberindhold

Anden Ernæring

Betjeningsforslag