Forklaring af cykel gear-til-tandhjul forhold

De fleste cykler har flere gear, der gør pedalen lettere eller sværere, afhængigt af for- og bag gearkombinationer. De store gear i fronten eller kæderne gør store trykforandringer, der er nødvendige for at dreje pedalerne, klyngen af ​​gear i ryggen giver fine gearjusteringer. Færdigheden med cykelture ligger i en kombination af benstyrke, for at drive dig gennem de højere gear og finde den rigtige gearkombination og pedalcadence for at nå din destination så hurtigt og effektivt som muligt.

I viktorianske tider blev cykelpedaler fastgjort til forhjulet; cyklen dækkede en afstand svarende til hjulets omkreds med hvert pedalslag. Den eneste måde at gå hurtigere på var at pedalere hurtigere eller lave et større hjul, hvilket førte til cykler med overdrevne forhjul. I 1905 brugte en cykelfortaler, der i dag blev kendt som Velocio, to redskaber af forskellig størrelse til at justere den afstand, som hans hjul rejste pr. Pedalslag, hvilket også ændrede det tryk, der var nødvendigt for at dreje pedalerne. Ifølge cykelhistorikeren Ken Kefir slog en kvinde på Velocios gearcykler en mester racer på en high-wheeler i en opadgående race.

Ved hjælp af eksemplet på en cykel med et gearforhold på 50 til 25 – hvor forkæderingen har 50 tænder, og det bageste tandhjul har 25 tænder – kan du beregne antallet af hjulomdrejninger pr. Pedalslag ved at dividere antallet af front Tænder ved antallet af bagenden. Med en fuld revolution af pedalerne bevæger kæden over 50 tænder foran. Kæden overfører derefter denne kraft til baghjulet, hvor 25-tandkoggen skal dreje to gange for at passere det samme antal kædeled. Hvis baghjulet har en diameter på ca. 700 cm – størrelsen af ​​et standardhjulcykelhjul – så vil du køre 4,2 meter eller to gange hjulets omkreds på 2,1 meter med hvert pedalslag.

Din cykels faktiske hastighed afhænger af både gearforhold og den hastighed, hvormed pedalerne drejer. Du opnår samme hastighed ved at pedalere en 54 til 11 gearing ved 40 omdr./min. Som en 36 til 25 gearing ved 136 rpm. Den tunge modstand i det tidligere gear og den hurtige pedalomsætning i sidstnævnte vil trætte dig hurtigt ud. I en artikel i “European Journal of Applied Physiology” fandt motion fysiologer, at professionelle cyklister foretrak en høj kadence til tunge tandhjul på lange bjergpas.

Gearing er særlig vigtigt for touring cyklister og single-speed ryttere. Cyclotourists har brug for et meget lavt gear til at skubbe deres tunge cykelbelastninger op ad stejle bakker uden at udmande deres ben. Single-speed ryttere har brug for et gearforhold, der giver dem mulighed for at skubbe op ad bakke og opretholde et anstændigt tempo på flade veje.

Origins of Gearing

Forklaring

Pedaling Cadence

Anvendelser