Galdeblære dyskinesi diæt

De fleste mennesker betaler kun lidt opmærksomhed på deres galdeblære, medmindre det virker ufuldstændigt. Som en del af dit fordøjelsessystem spiller den en afgørende rolle i frigivelsen af ​​fedtfordøjende væske, der kaldes gal, som reaktion på kostfedt. Når din galdeblære undlader at skubbe galde korrekt, kaldes den galdeblære dyskinesi. Fordi galdeblæreproblemer gør det svært at fordøje fedt, ordinerer lægerne normalt en fedtbegrænset kost, indtil problemet behandles eller kontrolleres. Følg din læge kost anvisninger og kun foretage ændringer i din kost under hans vejledning.

Hvad kan man forvente

Mange galdeblæreproblemer behandles ved at fjerne galdeblæren – en procedure kaldet cholecystektomi. Din læge vil sandsynligvis henvise dig til en cholecystektomi, hvis du har galdeblære dyskinesi. Omkring 94 til 98 procent af patienterne med denne tilstand oplever symptomlindring efter galdeblærens fjernelse, ifølge en anmeldelse offentliggjort i august 2007-udgaven af ​​tidsskriftet “Nuværende behandlingsmuligheder i Gastroenterologi.” Du kan få gavn af at blive på en fedtfattig kost før operationen. Denne type diæt begrænser dig typisk til 50 gram fedt om dagen.

Fødevarer skal medtages

En fedtfattig kost omfatter mælk, ost og mejeriprodukter, der er fedtfrie eller lavet af skummetmælk samt magert kød, fisk og fjerkræ. Friske, frosne eller konserverede grøntsager og frugter er også inkluderet. Andre fødevarer, der typisk er tilladt på denne diæt, er fuldkornsbrød, ris, pasta, nudler, fedtfattige kornkorn og fedtfattige snackindstillinger såsom ubutteret popcorn, bagt chips og aromatiseret gelatine. Dette er på ingen måde en omfattende liste, men giver en generel ide om, hvad der normalt er tilladt på en fedtbegrænset kost, der bruges til at reducere komplikationer af galdeblærersygdomme.

Mad, der skal undgås

Kokosnødder, avocadoer og oliven er højt i fedt og på undtagelseslisten. Undgå stegte eller fedtede fødevarer generelt, herunder stegte kartofler og pommes frites samt stegt eller fedtholdigt kød, fisk og frokost kød. Undgå fedtfattige brød og bagværk, herunder donuts, fransk toast, vafler og brød lavet med æg eller ost. Grøntsager i fløde, ost, smør eller andre fede saucer er også et rødt flag. Denne diæt begrænser også drikkevarer fremstillet af højtfedtindhold, højtfedtindhold, såsom is og cremet eller olieholdige supper.

Begrænset-Fat Diet Tips

Brug fedtfattige madlavningsmetoder som bagning, broiling, stegning eller dampning, og trim eventuelt synligt fedt væk fra kød og fjerkræ, inden du laver mad. Du kan opleve, at spise små hyppige måltider er bedre tolereret end at forbruge tre store måltider hver dag. Tjek madmærker, når du køber emballerede fødevarer og kigger efter fedtfri, fedtfri og fedtfri indstillinger. Lav en liste over sikre fødevarer til at tage med dig dagligvarer og bygge dine måltider omkring tilladt mad.