Hvordan bestemmes en barns arvelige træk?

Et af de mest spændende aspekter ved at have et barn er at finde ud af, hvilke træk hun har arvet fra sine forældre. Nogle træk er gavnlige, mens andre kan være skadelige. The March of Dimes forklarer, at arvede træk kan ændres gennem genfejl eller miljøfaktorer.

Genernes rolle

Gen fra begge forældre er ansvarlig for en babys arvede træk. Gener ligger i cellernes kromosomer, som ligger i midten af ​​hver celle i kroppen. Generne i dine celler bestemmer dine egenskaber såvel som din krops funktion.

Typer af træk

Arvelige træk omfatter dine fysiske træk, blodtype, personlighed, intelligens, modtagelighed for sygdom og sygdom. Fysiske funktioner omfatter hårfarve, øjenfarve, facial features og højde. Disse træk er afledt af både forældre og deres familier. I nogle tilfælde kan træk springe over en generation. For eksempel kan din baby få din bedstemors øjenfarve, som kan være forskellig fra farven på dine øjne eller hos din partner.

Graviditet

Et barns gener er bestemt på undfangelsen. Men nogle faktorer kan ændre disse gener, før en baby er født, og kan skade et foster før fødslen. Din baby arver normale træk, men kan også arve unormale træk. Sådanne gener betegnes som enkeltgen defekter, der kan forårsage fødselsdefekter.

Miljø

Selv om fødselsskader ofte skyldes gener, forklarer March of Dimes, at visse miljømæssige faktorer også skyldes. Nogle miljøfaktorer kan kontrolleres under graviditet, såsom alkoholforbrug, stofmisbrug og tobaksrøgeksponering. Andre faktorer kan være uden for en kvindes kontrol, herunder en infektion under graviditeten, utilsigtet kemisk eksponering og underernæring på grund af fattigdom.

Fødselsdefekt

Fødselsdefekter kan opstå, når en baby er født med et unormalt gen. Ifølge March of Dimes forekommer fødselsdefekter hos så mange som en ud af 28 familier. Stadig rapporterer Children’s Hospital Boston, at 96 til 97 procent af babyer er født uden defekter. Fødselsskader påvirker kroppens sammensætning, kropskemi og mentale funktioner. Hvis visse fødselsdefekter løber på begge forældres side af familien, foreslår March of Dimes at du går gennem genetisk rådgivning inden graviditet og fødsel for at forberede sig på visse scenarier.