Sundhedsmæssige fordele ved havkat

Mange mennesker nyder smag af havkat, men det giver også en række sundhedsmæssige fordele. Inklusive den nærende fisk i din kost hjælper dig med at opfylde dine proteinbehov og øger dit indtag af vitaminer og sunde fedtstoffer og fedtsyrer. Overvej havkat jævnligt i din måltid planlægning.

En 3-oz. Servering af havkat indfører 122 kalorier og 6,1 g fedt i din kost. Den lave mængde kalorier i denne fisk gør det til et populært valg for en sund måltidsplan – kvinder kræver generelt ca. 300 til 500 kalorier pr. Måltid, og mænd har brug for omkring 400 til 600 kalorier, så det passer godt og giver dig mulighed for at betjene flere Sunde side retter med det. Fedtindholdet er også relativt lavt, og lidt af det er mættet fedt – 2 g. Undgå at indtage mere end 16 til 22 g mættet fedt om dagen, for meget i din kost kan udløse sundhedsproblemer.

Spise havkat er en velsmagende måde at øge dit indtag af omega-3 og omega-6 fedtsyrer. En portion af denne fisk giver 220 mg omega-3 fedtsyrer og 875 mg omega-6. Du vil ikke finde føderale retningslinjer for forbruget af disse fedtsyrer, selvom American Heart Association foreslår at inkludere fisk i din kost flere gange om ugen for at øge mængden af ​​fedtsyrer du spiser. Begge disse næringsstoffer spiller en rolle i hjerte og kognitiv sundhed.

De 15,6 g protein i en servering havkat giver dig alle de aminosyrer, din krop har brug for. Dette højkvalitets komplette protein hjælper din krop til at opbygge magert muskelmasse, og det hjælper også med at forbedre effektiviteten af ​​din immunfunktion. Du kan også stole på protein for at give energi, især hvis din krop har brugt alle de kulhydrater du har spist for brændstof.

Forbruge en servering havkat, og du tager 40 procent af det daglige anbefalede indtag af vitamin B-12. Som vitamin B er vitamin B-12 i havkatn afgørende for at hjælpe din krop i sammenbruddet af de fødevarer, du spiser til brugbar energi, men dette vitamin har også andre funktioner. Uden nok vitamin B-12 i din kost lider din nervefunktion, og du kan blive sløv.

Næsten alle fisk indeholder kviksølv, en forurening, der kan påvirke dit nervesystem, men du kan sikkert spise havkat, medmindre vandet, hvor det er fanget, er særlig højt i kviksølv. Miljøstyrelsen opregner havkat som en af ​​de mest almindeligt forbrugte fisk med lavt kviksølv. På trods af dette begrænser dit forbrug af fisk til 12 oz. Pr. Uge anbefales at reducere din eksponering. Dette er især vigtigt, hvis du er gravid, da højt indhold af kviksølv kan skade dit foster.

Lavt i kalorier og fedt

Indeholder sunde fedtsyrer

Giver komplet protein

Kilde af vitamin B-12

Lav i kviksølv