Hvor meget vand er for meget på en dag?

Det er ikke ualmindeligt for maratonløberne at opleve en tilstand kaldet hyponatremi eller mangel på salte i dit blod. De løber for miles og miles, taber sved og drikker vand for at erstatte tabte væsker, men ikke saltene der findes i sveden selv. Det er, når de begynder at opleve symptomer som mental forvirring og muskler, der ikke virker ordentligt. Mens du måske tror, ​​at hydrering er en god ting – og det er – marathon løbere er det perfekte eksempel på, hvordan det er muligt at drikke for meget vand.

Symptomer

Når du drikker nok vand til hvor saltene i dit blod er stærkt fortyndet, kan du opleve en række sundhedsmæssige problemer. De første symptomer kan være hovedpine, træthed og følelser af kvalme. Som niveauerne af vand i din krop stiger, kan du opkastes, urinere ofte og føle desorienteret og forvirret – en tilstand kendt som vandforgiftning. Ændringerne i mental funktion er særlig besværlige, fordi ekstra vand i din krop kan forårsage vand at bevæge sig ind i dine celler, hvilket gør dem ekspanderende. Mens cellerne i dit væv har plads til ekspansion, gør cellerne i din hjerne ikke. Fordi din kraniet begrænser celleudvidelsen, kan hjerne hævelse forårsage symptomer som anfald, åndedrætsanfald, koma og død.

Tidsramme overvejelser

En af grundene til, at det er muligt at drikke for meget vand, er fordi dine nyrer kun kan filtrere så meget væske ad gangen. Hvis dine nyrer er sunde, kan du filtrere omkring 800 til 1.000 ml eller 0,21 til 0,26 gallon vand, hvilket betyder at du kan drikke omkring dette meget hver time og få dine nyrer til at fungere normalt. Den eneste undtagelse er situationer, der er stressende for din krop – som maratonløber – når hormoner i dine nyrer signalerer kroppen for at holde fast i ekstra vand. Hvis du konsekvent drikker mere vand, end dine nyrer kan filtrere over en kort periode, er du mere tilbøjelige til at opleve symptomer på vandforgiftning, selvom du endnu ikke har overskredet det daglige maksimumsbeløb, der forårsager vandforgiftning.

Sætte det sammen

Når man overvejer, hvor meget vand sunde nyrer kan filtrere på en dag, kan du filtrere omkring 15 liter – næsten 60 glas – hver dag, ifølge Go Ask Alice !, en sundhedsressource fra Columbia University. At holde dig under dette niveau i dit daglige indtag og ved hjælp af en hydratiseringsstrategi, der omfatter udskiftning af elektrolytter, hvis du er en udholdenhedsudøver, kan sikre, at du ikke oplever negative virkninger ved at drikke for meget vand.

Overvejelser

Det er ikke sandsynligt, at der drikkes for meget vand, hvis du følger nogle få tommelfingerregler vedrørende hydrering, ifølge Mayo Clinic. Hvis du drikker nok vand til hvor du sjældent føler tørst og din urin er klar til gul farve, drikker du sandsynligvis nok vand og behøver ikke at drikke mere. Selvom mængden af ​​vand varierer for hver person, kan disse indikatorer som en tommelfingerregel hjælpe dig med at undgå overskydende vandindtag.