Hvordan dårlig ernæring påvirker børns udvikling

Ernæring dikterer mere end en persons kropsmasseindeks. Ernæringen et barn modtager i løbet af de første par år af livet kan påvirke hendes helbred i de kommende år. Balanceret ernæring er vigtig for børns udvikling, fordi børn har brug for specifikke næringsstoffer til at trives og vokse. Dårlig ernæring kan skyldes mangel på mad såvel som overspisning, da ernæring handler om mere end simpelt kalorieindtag. Korrekt børneudvikling er baseret på et solidt næringsgrundlag, som omfatter den korrekte mængde af hvert næringsstof.

En undersøgelse udgivet i “New England Journal of Medicine” af læger H. Peter Chase og Harold P. Martin målt børn, der blev hospitaliseret for underernæring i deres første levetid. Lægerne fandt, at disse børn var konsekvent mindre end børn, der ikke havde oplevet underernæring, selv tre og fire år senere. I den anden ende af spektret antyder Akademiet for Ernæring og Kostvaner, at dårlig ernæring i form af overfeeding kan bidrage til vægtproblemer senere i et barns liv.

En undersøgelse fra 2010 fra “The Journal of Nutrition” viste, at underernærede 2-årige var 16 procent mere tilbøjelige til at mislykkes mindst en klasse i skolen og gik ind i skole senere end deres velnærede kolleger. Forskerne bag undersøgelsen fastslog, at dette kunne reducere barnets levetidsindkomst med ca. 10 procent. De Forenede Nationers Stående Komité for Ernæring siger, at selv i milde eller moderate situationer er forstyrret vækst som følge af dårlig ernæring korreleret med dårlig akademisk præstation og nedsat mental kapacitet.

Dårlig ernæring kan bane vejen for følelsesmæssige eller psykologiske udviklingsproblemer. Dr. Lawrence Wilson fra Center for Udvikling har studeret psykiatriske problemer i relation til hårprøve mineralanalyse hos børn. Nogle mineraler, såsom calcium, har vist sig at være yderst vigtige for følelsesmæssig udvikling. Wilsons forskning har vist udviklingsmæssige følelsesmæssige problemer i forbindelse med autisme, hyperaktivitet, depression, bipolar lidelse, skizofreni og angst er forbundet med nogle ernæringsmæssige ubalancer.

Dr. David E. Barrett, en psykolog fra Harvard Medical School, og Dr. Marian Radke-Yarrow, en børns udviklingspsykolog for National Institutes of Health, udførte forskning med fokus på adfærdsmæssige problemer i 6-8-årige børn. Deres forskning viste, at social adfærd var endnu mere modtagelig for de negative virkninger af dårlig ernæring end læringsfunktioner var. Børnene i studiet, der havde dårlig ernæring i den kritiske toårsperiode efter fødslen, syntes tilbagetrukket, mindre aktive og var mindre nyttige end deres velnærede modstykker.

Fysisk vækst

Intellektuel Udvikling og Uddannelse

Emosionel og psykologisk udvikling

Adfærdsmæssig udvikling