Hvordan man laver mad hele dagen lang og har mad i en uge

En gang om ugen gør det lettere at sætte hjemmelavede måltider på bordet hele ugen. Med en dags madlavning kan du lave nok mad til en uges middage, herunder rester til frokoster eller andre måltider. Opgaven kan måske synes skræmmende i starten, men med øvelse kan du øge øvelsen til at lave en hel måned måltider på en dag. Hvis du har alle dine måltider klar på forhånd, kan du spare penge ved at forhindre dig i at tage fat på fastfood, når du er forhastet eller for træt til at lave mad. Madlavning derhjemme giver dig også mulighed for at kontrollere mængden af ​​salt, sukker og fedt i din mad og spise sundere.

Planlæg dine måltider i ugen. Stol på varer, der gør det godt, når de laves i forvejen, såsom gryderetter, supper eller hovedretter, herunder kødflød og spaghetti, der opvarmes godt. Bemærk ned entrees, side retter, husholdningsmaskiner og desserter. Også planlægge morgenmad retter, såsom æg gryderetter eller muffins. Noter eventuelle rester, der vil være tilgængelige til frokoster. For eksempel, hvis du laver meatloaf, kan du bruge rester til sandwicher den næste dag.

Rund op opskrifterne for alle de retter, du skal lave, og lav en indkøbsliste over alle de ingredienser, du skal købe. Sørg for, at du har masser af folie eller fryserbeholdere til rådighed for dine måltider.

Køb om morgenen eller på vej hjem dagen før din madlavningsdag for at sikre, at alle dine ingredienser er friske, når du er klar til at starte madlavning. Når du pakker ud dine indkøb, grupperer du alle ingredienserne til en enkelt skål sammen, så de bliver nemme at finde, når du begynder at lave mad.

Sæt på nogle musik, du nyder og slips på et sødt forklæde. Slip dit hår tilbage ud af vejen. Brug behagelige sko, da du vil være på dine fødder i et stykke tid. Ryd tællerne for at give dig masser af plads til arbejde.

Træk alle de gryder, pander og fade, du skal bruge, og alle apparater, som f.eks. En langsom komfur. Sæt disse på køkken- eller spisebordet. Du vil have dem inden for rækkevidde, men uden for din vej.

Tape kopier af alle de opskrifter, du vil bruge til køkkenskabe på øjenhøjde.

Forbered alle de rå grøntsager og frugt du har brug for. Vask og ryd salat til salater og tilsæt revet gulerod. Opbevar de tilberedte grøntsager i plastikposer eller skåle i køleskabet og brug dem som grundlag for grønne salater til at ledsage dine måltider hele ugen. Hak også alt selleri, peberfrugter, løg og hvidløg, du har brug for til dine opskrifter. Lav en frugtsalat til at tjene som en side skål en nat.

Start eventuelle slow-cooker retter, såsom suppe eller tørrede bønner. Hvis du har en brødmager, skal du starte et brød i brødmageren.

Fokus på at forberede en fødevaregruppe ad gangen. Saml alle dine kødhovedretter og start dem madlavning, før du går videre til grøntsager, side retter eller desserter. Efter en fastsat tidsplan hjælper du med at holde dig organiseret, mens du arbejder. Når du gennemfører hver skål, skal du tjekke den på din liste.

Dæk færdigretter med folie og skriv kogebekendtgørelser på folien med en markør. Bemærk alle ingredienser, der skal tilsættes på forberedelsestidspunktet, såsom ost på toppen.

Rens køkkenet, læg alt væk og giv dig en velfortjent hvile.