Virkninger af at være vegetar

Folk, der nyder en vegetarisk livsstil, er ofte sundere end dem, der spiser kød. De fødevarer, der ideelt set udgør en vegetarisk kost, er fulde af vitaminer, mineraler og fytokemikalier, der påvirker kroppen på mange forskellige måder. Den nedre side til en vegetarisk kost er en højere sandsynlighed for at blive mangelfuld i visse næringsstoffer, der primært findes i animalske produkter. Hvordan en vegetarisk kost påvirker dig afhænger ikke kun af den type kost, men også på dine specifikke valgmuligheder.

vegetarisme

Der er mange former for vegetarisme, men den grundlæggende forudsætning for dem alle er en kost med fokus på frugt, grøntsager, fuldkorn, nødder, frø og bælgplanter. En streng veganer begrænser hendes fødeindtag til disse fødevaregrupper, mens en lacto-vegetar også omfatter mejeriprodukter som mælk, yoghurt og ost i sin kost. En lacto-ovo vegetar lægger æg til lakto-vegetarisk kost. Nogle mennesker følger en delvis vegetarisk kost, der omfatter fisk eller skaldyr, men ikke kød eller fjerkræ.

Sundhedsmæssige fordele

En sund, afbalanceret vegetarisk kost kan påvirke menneskekroppen på mange gode måder. Generelt, efter en vegetarisk kost gør folk sundere. Vegetariske kostvaner mindsker risikoen for mange former for kræft, hjertesygdomme, galdesten, nyresten, osteoporose og diabetes, ifølge Lægerudvalget for Ansvarlig Medicin. Folk, der ikke spiser noget kød, har også en tendens til at have lavere blodtryk og lavere kolesterol, og de vejer mindre generelt end kødædere gør.

Næringsstofproblemer

Nogle mennesker kan blive mangelfulde i visse næringsstoffer, når de er på en vegetarisk kost. Næringsstoffer af særlig interesse omfatter protein, jern, jod, calcium, vitamin D, zink og omega-3 fedtsyrer. Alle disse næringsstoffer kan være i en vegetarisk kost, så længe dieter spiser et bredt udvalg af sunde fødevarer og planlægger en kost, der betragter disse næringsstoffer. Vitamin B-12 er mere bekymret, fordi det næsten udelukkende er i animalske produkter. Vegetarere tager ofte et B-12 supplement for at sikre, at de ikke udvikler mangler.

Fødevarevalg

En vegetares specifikke mad valg påvirker hans kost lige så meget som valget at gå vegetar. Nogen kan teknisk set være en vegetar, der overlever på en kost af pommes frites, vegetariske hotdogs, hvid ris, soja lattes og jordnøddesmør, men det vil ikke forbedre hans sundhed meget. De sande fordele ved vegetarisme kommer, når du fokuserer din kost på sunde, næringsrige helbrød.