Hvordan man regner med størrelsen af ​​de årer, du har brug for til din båd

Oar størrelse er en vigtig overvejelse, når du køber eller gør dine egne årer til din båd. Du skal tage flere faktorer i betragtning, når du vælger din oar størrelse, herunder bådenes størrelse, vægt og manøvredygtighed. Ore, der er for lange eller korte, vil have en negativ indvirkning på din evne til at kontrollere din båd i vandet. Lær hvordan du vælger den rigtige oar størrelse for din båd for at sikre en god sejlads oplevelse.

Mål den bredeste del af din båd, som almindeligvis betegnes som bålets bjælke, og formere antallet med to. Dette giver et groft estimat for størrelsen af ​​dine årer, ifølge DIY-Wood-Boat.com. Du kan også bestemme rigtig oar størrelse ved at måle mellem oar låse, som beskrevet i trin 2.

Bestem afstanden mellem oarlåsene med målebånd, divider resultatet med to og derefter tilsæt to. Opdel svaret med syv og tilføj 25 for at bestemme den egentlige længde for din båd, ifølge ShawandTenney.com.

Overvej bådens vægt og den lethed, som du kan styre den i vandet. Lettere både kræver længere årer og både, der er vanskelige at navigere, kræver kortere årer. Start med det grove tal, der findes i trin 1, og foretag justeringer baseret på vægt og brugervenlighed.

Start med en årre større end nummeret afledt i trin 1 og test det med din båd. En større oarstørrelse giver dig mulighed for at forkorte åren, hvis du i dine test finder, at den ikke effektivt kører din båd.