Sundhedsmæssige konsekvenser af for mange linser

Linser er frø, der vokser i bælg og er formet som flade diske. Linser bruges som ingrediens i supper, gryder, salater, gryderetter og sidde retter. Disse frø er høje i protein, fiber, kulhydrater og kalium. Imidlertid kan forbruge for mange linser have sundhedsmæssige konsekvenser, såsom forøget flatulens, aminosyre bivirkninger, nyretab og kaliumtoksicitet.

flatulens

Linser indeholder 4 gram fiber pr. 100 gram servering, ifølge Purdue University. Multiple portioner af linser kan forårsage flatulens, da fiber ikke fordøjes i tyndtarmen og skal nedbrydes i gas i tyktarmen. Desuden indeholder linser antinutritional elementer, som kroppen ikke kan fordøje, såsom hæmagglutininer, oligosaccharider og trypsininhibitorer. Når for mange af disse antinutritionalelementer indtages, resulterer overskud af flatulens. Oligosaccharider er præbiotika, eller ufordøjelige fødevareingredienser, der øger god bakterievækst. De kan forårsage flatulens, magekramper og intestinal ubehag fra den gas, der frigives under fermentering, ifølge University of Nebraska-Lincoln.

Lysin

Linser indeholder lysin, en essentiel aminosyre, der hjælper med til opretholdelse af vækst, bevarelse af nitrogen, absorption af calcium og bevarelse af magert kropsmasse. Lysin kan også hæmme væksten af ​​herpesvirus, og det kan forbedre atletisk ydeevne, ifølge James Madison University. Men hvis du bruger store mængder lysin, kan denne aminosyre forårsage galdesten, øge dit kolesteroltal og resultere i nedsat nyrefunktion. Desuden noterer universitetet lysin taget i meget høje doser – 15 til 40 gram pr. Dag – kan forårsage krampekramper og diarré.

Protein

En kop linser indeholder 18 gram protein, ifølge Harvard School of Public Health. Din krop har brug for ca. 8 gram protein pr. Kg legemsvægt. Imidlertid kan for meget proteinforbrug øge risikoen for udvikling af nyresygdom. Ifølge Harvard University Gazette har en protein med høj protein tendens til at fremskynde nyredysfunktion sammenlignet med en lavprotein kost. En højprotein kost sætter ekstra stress på nyrerne for at behandle proteiner og filtrere affald ud af kroppen. Over tid kan denne ekstra stress skade nyrerne og forringe nyrefunktionen.

hyperkaliæmi

Kalium bidrager til hjertets funktion, nerver og muskler. Men når overskydende kalium kommer ind i blodbanen, kan hyperkalæmi forekomme. Hyperkalæmi kan ikke forårsage symptomer, eller det kan forårsage symptomer som træthed, svaghed, uregelmæssig hjerteslag, åndedrætsbesvær, opkastning, prikkende og følelsesløshed. En højkalium eller højprotein diæt kan forårsage hyperkalæmi, ifølge University of Maryland Medical Center. Forbrug af for mange linser, en rig kilde til protein og kalium, kan bidrage til udviklingen af ​​hyperkalæmi.