Fødevarer til at hjælpe lyme sygdom

Lyme-sygdommen, også kendt som Borreliosis og Bannwarth syndrom, er en bakteriel infektion, der er fremherskende i hele verden, og de fleste tilfælde forekommer i USA i de nordøstlige og øvre Midwest-regioner. Overførsel af bakterier, Borrelia burgdorferi, forårsager i første omgang udslæt, hovedpine, feber og træthed, men ubehandlet Lyme-sygdom kan forårsage gigt og endda påvirke hjerte og nervesystem. Tidlig diagnose og behandling med antibiotika sammen med sunde måltider kan føre til en fuldstændig opsving.

Symptomer

Flere dage eller endda uger efter tippebitt udvikler folk, der er smittet med Borrelia burgdorferi, erythema migrans eller et rødt, cirkulært udslæt, der ligner et “tyrøje” på det inficerede sted. Hvis Lyme-sygdommen er ubehandlet i de indledende faser, kan udslætene forekomme på andre dele af kroppen. Folk kan også opleve svære hovedpine, stivhed i nakken, smerte og hævelse af leddene, hjertebanken og svimmelhed. Hvis det stadig ikke behandles i anden fase, fortsætter Lyme-sygdommen med at forårsage nerveskader, Bells parese eller lammelse af ansigtsmuskler, hukommelses- og søvnforstyrrelser, følelsesløshed og prikken i hænder eller fødder og endda problemer med syn.

Behandling

Tidlig behandling af Lyme-sygdommen med antibiotika såsom doxycyclin, amoxicillin eller cefuroxim resulterer generelt i en hurtig og fuldstændig opsving. I tilfælde, hvor der er en forsinkelse i diagnosen af ​​Lyme-sygdommen, kan der imidlertid kræves en mere aggressiv behandling med intravenøs medicinbehandling. I nogle tilfælde kan symptomer på Lyme-sygdommen komme igen selv efter behandling og forårsage post-treatment Lyme-sygdomssyndrom eller PTLDS. Spise nærende måltider udover medicinsk behandling er afgørende for at hjælpe dig med at komme i gang med Lyme-sygdommen.

Fødevarer skal medtages

I en publikation af International Lyme and Associated Diseases Society anbefaler Dr. Joesph J. Burrascano, at folk, der genvinder fra Lyme-sygdommen, spiser måltider højt i protein og fiber, men lavt i simple kulhydrater og fedt. Inkluder kød, fisk, fjerkræ, æg, tofu samt mælk og mejeriprodukter som ost og yoghurt, der er rige på protein i dine måltider. Tilsæt en side af grønne grøntsager og salater som spinat, selleri, kale, collards, sennepgrøntsager, koriander og persille til dit måltid. Lav fiberrige frugter som grapefrugt, citroner, limer, tomater, avocado, pærer, æbler og jordbær del af din kost.

Mad, der skal undgås

Mens koffeinfri og sukkerfri sodavand kan være en del af din kost, hvis du har Lyme-sygdom, bør du undgå alkohol og koffeinholdige drikkevarer som kaffe og almindelig sodavand. Brug ikke drikkevarer, der er naturligt søde, såsom frugtsaft, eller sodavand og andre drikkevarer sødt med sukker eller sirupper rådgiver Dr. Joesph J. Burrascano. Derudover bør også ris rig stivelse såsom ris, pasta, kartofler, kager, brød og kager undgås.