Frugt og grøntsager ryste kost

De fleste amerikanere får ikke nok frugt og grøntsager i deres kost, ifølge publikationen “Dietary Guidelines for Americans, 2010.” Frugt og grøntsager shakes, eller smoothies, er en sund måde at øge dit indtag, så længe de er en del af en sund og afbalanceret kost og ikke din eneste ernæringskilde. Kontakt din læge, inden du ændrer din kost.

Spise flere frugter og grøntsager som en del af en samlet afbalanceret kost kan forbedre dit helbred betydeligt. Selv i smoothieform, de er rige på næringsstoffer, der mangler i din kost, siger 2010 Dietary Guidelines, herunder fiber, folat, kalium, vitaminer A og C og magnesium. Spise mere kan også reducere risikoen for kroniske sygdomme som hjertesygdomme og visse kræftformer. Og hvis vægttab er dit mål, kan kalorier med lavt kalorieindhold, fiberfibre og grøntsager hjælpe, så længe du holder dig inden for dit kalorieindhold i sund vægt.

Mens smoothies er en god måde at få mere frugt og grøntsager på, kan de være højt i kalorier. Spise for mange kalorier, selv dem fra sunde kilder, fører til vægtøgning. For at holde kalorierne under kontrol skal du være opmærksom på mængden af ​​frugt og grøntsager, du tilføjer til din smoothie. I almindelighed indeholder 1/2 kop frisk frugt eller saft 60 kalorier, og 1 kop friske grøntsager indeholder 25 kalorier. Du skal også være opmærksom på kalorierne i de ingredienser, du kan tilføje til din shake, såsom mælk, yoghurt, nødder eller sødestoffer. For at få dine frugter og grøntsager og holde et låg på kalorier, skal du erstatte din sædvanlige morgenmad eller midnattsmiddag med en sund smoothie. Hvis du er kort tid til frokost, skal du balancere dit måltid ved at inkludere en frugt- og grøntsagsskake med din sandwich.

Frugt og grøntsager shakes hjælper dig ikke kun med at få flere af disse næringsrige fødevarer, men de kan hjælpe dem, der ikke er en fan af grøntsager, mere i deres kost. Gode ​​frugter og grøntsager blandinger kan omfatte spinat med bananer og kiwi, agurker med blåbær eller kale med jordbær og ananas. Disse frugt- og veggiekombinationer er fyldt med kalium, C-vitamin, antioxidanter og fibre. Når du tilføjer grøntsager til din frugt shakes, start med en lille mængde, så du ikke ændrer smagen for meget og omfatter naturligt søde frugter.

Frugt og grøntsager shakes gør en sund tilsætning til din kost, men du risikerer ernæringsmæssige mangler, hvis du begrænser dit indtag til en shake-only diæt. Du får måske ikke nok omega-3 fedtsyrer, højkvalitetsprotein, jern, calcium, zink og vitaminer D og B-12 fra bare rystelser. Også at drikke dine frugter og grøntsager kan ikke fylde dig så meget som at spise dem. En undersøgelse fra 2009, der blev offentliggjort i “Appetit”, fandt folk mere satierede og spiste færre kalorier efter at have spist et helt æble end efter at have spist æbleauce eller drikker saft. Der er også bekymring for, at frugt smoothies kan øge emissionen af ​​emalje på tænderne på grund af deres høje surhedsgrad, ifølge et 2014-studie udgivet i “European Archives of Pediatric Dentistry.

Fordele ved Frugt og Grøntsager

Tilpasning af Shakes i din kost

Hjælper dig med at få flere veggies

Ting at overveje