Hvordan skader junkfood kroppen?

Junk food er enhver mad, der giver for meget fedt og kalorier og ikke nok næringsstoffer. Du kan have problemer med at modstå trangen til at forkæle når reklamer, købmandsforretningshylder og fastfood restauranter er fyldt med godbidder. Forbrug af små mængder junkfood kan være en del af en sund livsstil, men din krop er i fare for alvorlig skade, hvis du ikke overvåger dit indtag.

Højere kolesterol

Junk fødevarer såsom donuts, boxed bagt behandler, forarbejdede fødevarer og restaurant-stegte fødevarer indeholder trans fedtstoffer. Disse fedtstoffer, der produceres ved delvis hydrogenering af forskellige typer af olie, har været forbundet med alvorlige helbredsproblemer. For eksempel er de kendt for at øge dit niveau af “dårligt” kolesterol og mindske dine niveauer af “godt kolesterol”, som kan øge dine chancer for at få hjertesygdomme, ifølge Harvard School of Public Health. En undersøgelse af fru Jean A. Welsh, M.P.H., R.N. Et al., Offentliggjort i 21. april 2010 udgaven af ​​”Journal of the American Medical Association”, fastslår, at forbruge store mængder tilsat sukker i junkfood kan øge dine blodfedt og reducere dit “gode” kolesterol og dermed også bidrage Til din risiko for hjertesygdomme.

Fedme og insulinresistens

Sammenlignet med unge voksne, der spiser fastfood mindre end en gang om ugen, får unge voksne, der spiser på fastfood-restauranter mere end to gange om ugen, mere vægt og er mere tilbøjelige til at se en stor stigning i deres diabetes- og hjertesygdomsrisiko, da de når tidlig midt Alder, ifølge en undersøgelse fra Pereira, MA et al., Udgivet i januar 2005 udgaven af ​​”Lancet.” Specielt unge voksne, der spiste fastfood mere end to gange om ugen, fik 10 pund og havde to gange insulinresistensen forøget. En mistænkt synder for vægtforøgelsen var den rene mængde kalorier i fastfood.

Depression

November 2009-udgaven af ​​”British Journal of Psychiatry” indeholdt en rapport af en undersøgelse af Tasnime N. Akbaraly, Ph.D., et al. Forskerne opdagede en forbindelse mellem depression og junkfood. Som led i undersøgelsen blev middelaldrende kontorarbejderes vaner iagttaget i fem år. De var mere tilbøjelige til at rapportere symptomer på depression, da de havde en kost højt i desserter, stegte fødevarer, raffineret korn, fede mejeriprodukter, forarbejdet kød og chokolade. Omvendt var arbejdstagere, hvis kost understregede fisk, frugt og grøntsager mindre tilbøjelige til at rapportere sådanne symptomer.

Lavere IQ hos børn

Børn, der forbruger junkfood som pizza, chips og kiks forud for 3 år, kan ende med at få lavere IQ end børn, der spiste hjemmelavede fødevarer med frugt og grøntsager. Ifølge 2010-undersøgelsen af ​​Kate Northstone et al., Offentliggjort i Feb. 7, 2011-udgaven af ​​”Journal of Epidemiology and Community Health,” blev disse børn testet fem år i køen og havde IQ-score, der var så mange som fem Point lavere end deres sundere spise kammerater. Forskerne mistanke om, at den negative virkning af at spise junkfood så tidligt i livet, må ikke ændres af fremtidige sunde vaner, fordi det er relateret til forhindret hjernens udvikling.

For at mindske din sundhedsrisiko anbefaler American Heart Association, at du begrænser dit indtag af transfedt til mindre end 1 procent af dine samlede kalorier – ca. 2 gram hver dag – men det skal du helst klippe det helt ud. Skær daglig indtagelse af tilsat sukker til ca. 100 kalorier, eller 6 teskefulde, til kvinder og ca. 150 kalorier eller 9 teskefulde til mænd. Du behøver ikke opgive fastfood, hvis du vælger mindre portioner, begrænser eller undgår ostpåfyldninger, mayo, fede saucer og dressinger, panerede eller stegte fødevarer og sukkerholdige drikkevarer. Vælg i stedet ristet eller grillet kylling, enkelt hamburgere med salat og tomat, tacos fresco stil, lavet med salsa i stedet for ost, kost sodavand, vand, fedtfattig salat dressinger, yoghurt til dessert, og hvis du ikke kan passere dem, bestil Små fries. Hvis du spiser fastfood mere end en gang om ugen, anbefaler University of Georgia Health Center lean-meat deli-sandwich og grøntsager som et sundere valg.

anbefalinger