Sundhedsmæssige fordele ved citronsaft og fare for for meget

Citronsaft er en så god kilde til både vitamin C og citronsyre, at du ikke behøver at forbruge en stor mængde for at få antioxidantfordele. Citrusfrugter er de eneste kilder til flavanoner, som øger citronsaftens antioxidante virkning. Du kan fortælle fra lip-puckering tartness af usødet citronsaft, at det er fyldt med syrer. Som følge heraf sætter overkonsumption dig i fare for dental erosion og et forstyrret gastrointestinalt system.

Som alle citrusfrugter er citroner fremragende kilder til vitamin C. Juice fra en citron, som er lidt mere end en ounce, og mængden der ofte bruges til at lave 1 kop limonade, giver ca. 19 milligram C-vitamin ifølge US Department of Agriculture. Selvfølgelig kan du få lidt mere eller mindre afhængigt af mængden af ​​citronsaft du spiser, men det er sikkert at yde et godt bidrag til din anbefalede kosttilskud. Kvinder bør få 75 mg C-vitamin dagligt, mens mænd har brug for 90 milligram. C-vitamin er kendt som en antioxidant, som neutraliserer reaktive molekyler – frie radikaler – inden de beskadiger væv. Som en antioxidant beskytter C-vitamin også molekyler som proteiner, fedtstoffer, carbs og DNA mod skade fra frie radikaler. Højere indtag af C-vitamin er forbundet med en lavere risiko for kardiovaskulær sygdom. Din krop har også brug for C-vitamin til at producere kollagen, hvilket er bindevævet, der understøtter og styrker muskler, ledbånd, hud og organer.

Citronsaft indeholder mere citronsyre end andre citrusfrugter, ifølge en 2009-rapport i Journal of Endourology. Citronsyre er afgørende for energiproduktion, men normalt producerer kroppen alt, hvad den har brug for, så citronsyre er ikke et vigtigt næringsstof. Citronsyre fra citronsaft giver dog stadig sundhedsmæssige fordele. Når du spiser citronsaft, øges mængden af ​​citrat i urinen, som naturligt hæmmer nyresten til at danne og bryder også ned små sten, der allerede eksisterer. På bagsiden øger risikoen for urinkrystallisation og udvikling af nyresten et lavt indhold af urincitrat. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition i 2007 viste, at at tage citronsyre kan reducere fysisk træthed. Forskere havde en gruppe sunde frivillige, der tog citronsyre, en anden gruppe fik L-carnitin, og en tredje gruppe fik placebo. Efter otte uger udøvede alle sig på stationære cyklusser under kontrollerede forhold og vurderede derefter deres træthed. Deltagerne, der tager citronsyre, var de eneste, der følte sig mindre trætte. Fordi denne undersøgelse kun omfattede 18 deltagere, kan andre mennesker ikke opleve de samme resultater. Mere forskning er nødvendig for at bekræfte citronsyreens rolle.

Citroner indeholder en gruppe plantebaserede flavonoider kaldet flavanones. Ligesom flavonoider fundet i andre frugter og grøntsager fungerer flavanones i citronsaft – hesperetin, naringenin og eriodictyol – som antioxidanter og hjælper med at bekæmpe inflammation. Hesperetin viser løfte om forebyggelse af kræft ved at hæmme tumorvæksten. Det kan også hjælpe med at behandle diabetes og reducere risikoen for kardiovaskulær sygdom ved at sænke højt blodtryk og blodniveauer af lipider, ifølge en gennemgang offentliggjort i Life Sciences i marts 2015. Citrusfrugter er de eksklusive kilder til flavanones, hvorfor du Kan også se dem kaldet citrus bioflavonoider. Frisk citronsaft er unik blandt de andre citrusjuice, fordi den har potentialet til at have det laveste og det højeste antal flavanoner med et interval på 2 til 175 milligram per 100 milliliter eller 3,5 ounce. Til sammenligning har frisk appelsinsaft 5 til 47 milligram. Det brede område skyldes forskelle i opbevaring, forberedelse og forarbejdning, hvilket kan forårsage tab af flavanoner.

Syrerne i citronsaft kan forårsage gastrointestinale bivirkninger. Syreholdige fødevarer kan forværre symptomerne på gastrointestinal reflukssygdom eller GERD, og ​​nogle mennesker bliver forstyrrede i maven, når de bruger for meget ascorbinsyre. Kombinationen af ​​citronsyre og ascorbinsyre giver citronsaft en pH-værdi på 2 til 2,6 på en skala, hvor nul repræsenterer de mest sure stoffer og batterysyre har en score på 1. Minnesota Dental Association rapporterer, at tandemaljen begynder at hærge fra Mad eller drikkevarer med en pH på 4, så surhedsgraden af ​​citronsaft kan skade dine tænder. Beskyt dine tænder ved at skylle med vand, når du er færdig med at drikke citronsaft. Det hjælper også med at holde på børstning i mindst en time for at undgå at gnide syrer rundt på tænderne med tandbørsten.

Sundhedsmæssige fordele ved C-vitamin

Citronsyre i Citronsaft

Citrus Bioflavonoider giver fordele

Farer ved overdreven citronsaft