Fødevarer med høj næringsstoftæthed

Det er ingen hemmelighed, at hvad du spiser påvirker dit helbred. Hvis du søger at maksimere næringskvaliteten af ​​hver bid, du tager, omfatter fødevarer med en høj næringsstoftæthed, hvilket betyder fødevarer, som giver en række vigtige næringsstoffer i en lille mængde kalorier. De fleste sundhedspersonale er enige om, at næringsdigtige fødevarer bør være fokus for din kost. Kort sagt betyder det at øge dit indtag af frugt og grøntsager, fuldkorn, magre kilder til protein og fedtfattige mejeriprodukter.

Super Nærende Frugter og Veggies

Frugter og grøntsager er den ultimative næringsdigtige mad. De har lavt kalorieindhold og fedt og er højt i fiber, kalium, vitamin A og C og folat. Frugter og grøntsager er også rige på fytokemikalier, som er næringsstoffer, der giver en række fordele for kroppen, herunder øget immunitet, øjen og hud sundhed og beskyttelse mod kræft og hjertesygdomme. U.S. Department of Agriculture anbefaler at du lægger halvdelen af ​​din tallerken med frugt og grøntsager.

Generelt hele korn

Hele korn, som frugt og grøntsager, er naturligt rige på fiber, vitaminer, mineraler, sunde fedtstoffer og phytochemicals. USDAs app.gov-website anbefaler, at du laver mindst halvdelen af ​​dine kornportioner hele korn. Inklusive mere fuldkorn i din kost forbedrer ikke kun din diæt næringsmæssige kvalitet, men det kan også reducere risikoen for hjertesygdomme, type 2 diabetes og kræft. Fiber i fuldkorn hjælper også med at forhindre forstoppelse og hjælper med at beskytte dig mod divertikulær sygdom.

Hold det magert, protein

Den menneskelige krop har brug for protein til vækst, udvikling og cellereparation. Fødevarer rig på protein giver også jern, B-vitaminer, E-vitamin, zink og magnesium. Næringsstof-tæt protein fødevarer omfatter magert kød, fjerkræ, skaldyr, æg, bønner, ærter, nødder og frø. De fleste amerikanere opfylder deres proteinbehov ved at spise oksekød, fjerkræ og æg, ifølge USDA. For at variere dit næringsindtag fra fødevarer, der er rige på protein, er det vigtigt at spise protein fra forskellige kilder. Prøv at blande det op med fisk og skaldyr, bønner, ærter, nødder og frø. Fisk og skaldyr, nødder og frø indeholder næringsstoffer, der beskytter dit hjerte og reducerer din risiko for hjertesygdomme.

Fedtfri eller fedtfri mejeri

Du kan måske allerede vide, at du har brug for calcium til stærke knogler, men det er også nødvendigt for nervesendinger, muskelsammentrækninger og indsnævring og udvidelse af dine blodkar. Fedtfri og fedtfri mejeriprodukter er en god kilde til calcium og giver også D-vitamin, protein og kalium uden alt mættet fedt og kalorier, hvilket gør dem til næringsstoffer tætte valg. Inklusive fedtholdig og fedtfri mælk i din kost forbedrer ikke kun knoglesundheden, men kan også sænke blodtrykket og reducere risikoen for type 2-diabetes.