Hjælper yoga med at reducere muskelknobene?

Muskelknude eller myofasciale udløsningspunkter er relateret til en lang række lidelser, der forårsager tilbagevendende smerter og ubehag. Mainstream og alternative behandlinger giver lindring fra muskelknude. Regelmæssige yoga sessioner opfordres ofte til som supplement til direkte behandling, såsom dybvævsmassage, til muskelknuder. Yoga udgør, at koncentrere sig om at strække bindevæv, kan spille en mere direkte rolle i frigørelsen af ​​knobene.

Muskelknob

En muskelknude er et isoleret område i muskelvæv, som kontraherer på muskelfibre, der er forbundet med det, hvilket forårsager et stramt bånd i musklen. Knuden føles som en lille ærter indlejret i musklen. Disse knuder kaldes myofasciale triggerpunkter, efter at den tynde indpakning omkring hver muskel kaldes fascia. Muskelknob er ikke lige så alvorlige som en spasme af hele muskelen, eller træder eller rives af muskelvæv, men de kan føre til henvist smerte og blive kronisk.

Henvist smerte

Myofasciale udløsningspunkter gør kun ondt, når der trykkes på dem. Men de kan henvise smerte til et andet punkt i kroppen. Denne smerte er stabil og kan variere i intensitet fra lav grad og kedelig til alvorlig. Trigger punkter er forbundet med mange problemer med kronisk smerte, såsom hovedpine, nakke og kæbe smerter og forskellige former for ledsmerter, samt andre forhold, der forårsager fysisk ubehag. Der kan være mere end et udløsningssted, der forårsager fysisk smerte andetsteds i kroppen.

Yoga og Muscle Knots

Konventionel og alternativ behandling er tilgængelig for muskelknude, og for mange mennesker virker remedierne hurtigt. Hvis de underliggende problemer med sundhed og fitness går uaddresserede, kan muskelknude gentage sig. Nogle tilstande, som forværrer muskelknob, herunder stress og spændinger, lave aktivitetshastigheder og dårlig cirkulation kan lindres med yoga. Yoga har en overordnet positiv effekt på muskelspænding, muskelafslapning, cirkulation og stressaflastning. Det er ofte indarbejdet i selvbehandlingsprogrammer til triggerpoint for at hjælpe med at løse disse underliggende problemer.

Yoga og bindevæv

En version af Tao yoga, kaldet Yin yoga, tilpasser klassiske yoga poser for at fremme fleksibilitet i bindevævet. I stedet for at indgå og frigive muskler anvender yin yoga en langsom, stabil belastning på bindevævet ved at strække i flere minutter. Yin yoga-advokater mener, at ved regelmæssig praksis bliver bindevævet længere og stærkere, hvilket resulterer i langsigtet lindring fra muskelknude. Yin yoga og lignende yoga programmer kan vise sig at være et effektivt supplement til myofascial frigivelsesbehandlinger.