Hovedpine fra at spise kød

Over 20 procent af kvinderne og 10 procent af mændene oplevede migræne eller andre alvorlige hovedpine inden for en tre måneders periode i 2009, ifølge en national sundhedsinterviewundersøgelse. Selv om de mest almindelige bidragende faktorer, såsom stress, angst, overarbejde og under-sovende ikke er diætrelaterede, kan visse fødevarer, herunder kød, udløse eller forværre hovedpine hos nogle mennesker. Hvis dine symptomer er svære eller varige, skal du søge vejledning fra din læge.

Årsag og virkning

Tyramin er et stof produceret i forskellige fødevarer, der kan udløse migræne og spændingshovedpine, hvilket påvirker op til 78 procent af den generelle befolkning, ifølge University of Maryland Medical Center. Talrige kød, herunder gærede og dårligt oplagrede kød, er særlig høje i tyramin. Hvis du er på randen af ​​hovedpine, kan spise tyraminrik kød udløse sin indtræden. Hvis du allerede har en, kan kødet forværre intensiteten eller udholdenhed af dine symptomer.

Kød at undgå

For at opretholde lavt tyraminindtagelse anbefaler National Headache Foundation eller NHF at undgå gærede pølser, herunder pepperoni, salami, sommerpølse og mortadella, og begrænser forarbejdede kød til 4 ounces per måltid. Foruden pølser omfatter forarbejdede kødpølser, delikatesser og bacon. Bacon og andre hærdede kød, såsom skinke, indeholder stoffer, der hedder nitrater, som også kan bidrage til hovedpine, når de overskrides. Kød retter indeholdende ost, som er en anden almindelig hovedpine trigger, bør også undgås.

Sikker alternativer

Frisk fisk, fjerkræ, kød og æg er lavt i tyramin og mindre tilbøjelige til at forårsage hovedpine, ifølge NHF. Hvis du tolererer mejeriprodukter, giver friske sorter, såsom skummet og fedmælk og cottage cheese, yderligere proteiner med lavt tyraminprotein. Sojamelk, sojaost, linser og bønner, bortset fra fava bønner, er også proteinrige og lave i tyramin.

Yderligere forslag

Yderligere almindelige hovedpineudløsere omfatter chokolade, rødvin, mejeriprodukter, nødder, jordnøddesmør, koffein og syltede og gærede fødevarer, såsom surkål, syltetøj og dåse artiskokker. Hvis du har mistanke om, at bestemte fødevarer udløser dine symptomer, anbefaler University of Maryland Medical Center at fjerne dem fra din kost. Hvis dine symptomer derefter reduceres, kan du være bedst at undgå dem på ubestemt tid. Hvis mange fødevarer synes at bidrage til dine symptomer, skal du søge tilsyn fra en kvalificeret diætprofessor for at sikre, at dine ernæringsmæssige behov er opfyldt.