Håndklap spil til småbørn

Ældre børn spiller indviklede klappespil sammen med sange, men selv unge småbørn kan deltage i enkle aktiviteter, der involverer klapp. Håndklæbende spil og aktiviteter fungerer godt i gruppesituationer som dagpleje eller hjemme hos en forælder og et barn. Yngre småbørn kan få brug for hjælp til at klappe, mens ældre småbørn fanger hurtigt og klapper på egen hånd.

Klap for udvikling

De fleste babyer lærer at klappe deres hænder mellem 9 måneder og 1 år. Ved småbarnsårene er de fleste børn i stand til at klappe. Klappespil og aktiviteter hjælper småbørn med at udvikle kontrol over deres muskler og hånd-øje koordinering. Spillene hjælper også unge børn med at lære om rytme og kontrol af deres kroppe. Aktiviteten integrerer ofte sang eller en kombination af handlinger til videreudvikling af kropskontrol og koordinering.

Klap til rytmen

Klapning af rytmemønstre hjælper småbørn med at forbedre deres koordinerings- og lyttefærdigheder. Hold en lille tromme eller klappe et simpelt mønster med dine hænder og få din ungdom til at følge mønsteret. Start med at tilføje et par flere klap. Fortsæt med at tilføje mere til klappemønsteret. Når du er vært for en børneafspilningsdato, skal du dreje tromlen til dit lille barn, så han kan tromme et klappemønster til de andre børn.

Klap og syng

Mange sange, der passer til børnealderen, indebærer klapning. Tre almindelige sange er “Hvis du er glad og du ved det”, “Bingo” og “Patty Cake”. “Hokey Pokey” er et spil, der indebærer at klappe under hovedverset af sangen. Kendskabet til disse sange gør det lettere for småbørn at klappe sammen på de rigtige steder. En anden mulighed er at sammensætte dine egne sange, der indebærer at klappe eller tilføje klap i andre velkendte barnesange, som din toddler kender. Klap sammen med beat af simple toddler sange og rim som “Humpty Dumpty” eller “Three Blind Mus.

Bryde den ned og vær kreativ

Demonstrere klappaktiviteten først, så dit lille barn får en ide om, hvad hun laver. Hvis aktiviteten indebærer flere handlinger eller indviklede klappemønstre, skal du bryde den ned i mindre trin. Lær hende hvert trin individuelt, og sæt det sammen til sangen eller spillet. Opmuntre dit barn til at komme med sine egne variationer eller klappende aktiviteter. Dette tilskynder hendes kognitive færdigheder og kreativitet ud over de fysiske koordinationsfordele ved klappende aktiviteter.