Hvordan er familien vigtig for udviklingen af ​​moral?

Moral betyder at lære forskellen mellem rigtigt og forkert eller god og dårlig opførsel mod andre. Det er forbundet med begreber som værdier, samvittighed og lovlighed. Forældre og andre nære familiemedlemmer er typisk vigtige i sin udvikling, fordi de er de primære sociale kontakter under en persons barndom og ungdomsår. Undervisning i dine moralske principper og et godt eksempel vil hjælpe med til at lette dit barns moralske udvikling.

Åndelighed og helbredelse

Åndelige eller religiøse traditioner i dit hjem, som f.eks. At gå til religiøse tjenester eller at have familieforedrag om religion, de kan hjælpe med at undervise i dit barns adfærdskodeks og skabe en struktur for moralsk udvikling, siger medicinsk antropolog Linda L. Barnes og kolleger i en artikel Offentliggjort i Journal of Pediatrics med titlen “Spirituality, Religion og Pediatrics: Intersecting Worlds of Healing.” For eksempel kan betydningen af ​​tilgivelse læres ved at følge visse åndelige læresætninger. Religiøse lignelser eller historier kan hjælpe med at lære dine barns moralske principper som ærlighed, venlighed, generøsitet og uselviskhed.

Disciplin og forventninger

Når dit barn overtræder et moralsk princip, kan du give et svar i overensstemmelse med overtrædelsen, siger professor Stephen F. Duncan i professor Stephen F. Duncan i sin artikel “Fremme moralsk udvikling i børn” på webstedet “Forever Families”. Det kan f.eks. Betyde, at et barn undskylder et andet barn eller en voksen for at lyve, stjæle eller engagere sig i aggressiv adfærd. Et barn kan gøre forandringer ved at returnere en stjålet genstand eller gøre gode ting for offeret. At have kendt forventninger til prosocial adfærd og konsekvent at reagere på dit barns møde kan også bidrage til hans moralske udvikling.

Voksen adfærd

Dine børn vil modellere din adfærd og den for andre voksne familiemedlemmer, som de ofte kommer i kontakt med. Ærlighed og løgn er for eksempel barnedrag, der ofte påvirkes af forældrenes egen adfærd, siger psykologeprofessorer ved Arizona State University, Nancy Eisenberg og Carlos Valiente i deres kapitel “The Handbook of Parenting”, der hedder “Forældre og børns prosocial og moralske Udvikling. “Børn og unge er mere tilbøjelige til at udvise acceptabel prosocial adfærd og moralsk dom, såsom empati, sympati og deling, hvis deres forældre gør det.

Influensen af ​​søskende

Søskende adfærd og hvordan du reagerer på det, bidrager til moralsk udvikling hos yngre børn. En ældre søskende kan sætte og opretholde moralske standarder og give råd til yngre søskende, siger professor Gustavo Carlo University of Nebraska i en artikel, der er offentliggjort i Journal of Early Adolescence med titlen “Early Adolescence and Prosocial / Moral Behavior.” Hvordan søskende interagerer med hinanden Kan også påvirke moral og prosocial adfærd ved at lære at interagere i sociale relationer. Denne type interaktioner kan hjælpe et barn med at lære deling, problemløsningsteknikker, kommunikationsmønstre og konfliktløsningsfærdigheder, som er retfærdige og ikke skadelige for andre.