Hvordan laver jeg bagt udbenede kyllingevinger?

Kig på enhver bar eller pubmenu, og du vil sandsynligvis finde kyllingevinger som en menuhæftning. Mange restaurantrecept kan dog udgøre en risiko for din kost på grund af deres næringsværdi, herunder øget fedt, natrium og kalorier – mellem 400 og 500 kalorier pr. Portion. Du kan dog bage udbenet kylling “vinger” hjemme med en sundere opskrift.

Skær kylling mørbrad i tredjedele. Kylling mørbrad er praktisk og tættest i størrelse til kyllingevinger. Du kan dog også bruge benløse, skindløse kyllingebryst. Hvis det er tilfældet, skal du skære kyllingebrystene vandret i halvdelen, så skiver hver halvdel til mørbradsstørrelse. Fortsæt med at skære dem i tredjedele.

Forvarm ovnen til 350 grader F.

Bryd æggene til en stor skål og vis let for at bryde æggene. Tilsæt kylling mørbrad stykker til æggene og lad bløde i 10 minutter.

Tilsæt salt, peber og mel til en lavpande eller stor forsegelig plastpose. Tilsæt kyllingen og kast for at belægge kyllingen med melblandingen.

Spred olivenolie på en bageplade og tilsæt kyllingen til panden. Rul kyllingen let i olivenolien for at dække den så meget som muligt. Olivenolie hjælper den brun under madlavningsprocessen.

Kog kyllingen i 15 minutter og drej hvert stykke over. Fortsæt med at koge det, indtil det er ømt og ydersiden er brun og sprød. Server med dyp saucer som grill eller ranch eller den klassiske akkompagnement for “vinger” – en krydret sovs i Buffalo-stil.