Hvordan man forstærker dopamin naturligt

Naturlig farmakologi er et ideelt behandlingsforløb for at forbedre dopamin naturligt. Dopamin er en af ​​flere hjerne kemikalier, der regulerer humør og andre kognitive processer i hjernen. Indikationer af lave dopaminniveauer kan omfatte agitation, manglende koncentration, dårlig hukommelse og tab af appetit, blandt andre. Opmærksomhedsunderskud og depressive lidelser er blandt de tilstande, som indikerer lave dopaminniveauer. For de fleste patienter giver et naturligt behandlingsforløb tilstrækkelig intervention og kræver ikke recept.

Spis mad, der indeholder phenylalanin, en vigtig og essentiel aminosyre involveret i dopaminproduktion. Fødevarekilder, der er rige på phenylalanin, omfatter fjerkræ, oksekød, svinekød, fisk, mælk, æg, yoghurt, ost og sojaprodukter, såsom sojabønnemel og tofu.

Tilsæt madkilder til din kost, der indeholder tyrosin, en nonessential aminosyre. Phenylalanin gør tyrosin, en anden forløber for dopaminproduktion. Kød og mejeriprodukter indeholder højt tyrosinindhold. Jordnødder, mandler, sesamfrø og græskarfrø indeholder også tyrosin og er sunde valg til snacking mellem måltiderne.

Tag et B-kompleks, super C og kobber tilskud hver dag, ud over et daglig multivitamin. US Department of Agriculture (USDA) sætter ernæringsmæssige retningslinjer baseret på passende næringsbehov for at opretholde en sund krop. I modsætning til USDA’s standardretningslinjer fastsætter kliniske ernæringseksperter ofte forskellige retningslinjer for behandling af patienter, såsom patienter med lave dopaminniveauer, hvilket kan omfatte stigende daglige værdier for visse næringsstoffer. B-komplekse vitaminer indeholder et fuldt spektrum af B-vitaminer, især vitaminer B6 og B9, som er afgørende for at producere dopamin og andre vigtige kemikalier i hjernen. C-vitamin og mineral kobber er også vigtige næringsstoffer, der hjælper med at forbedre dopaminniveauet.

Træn i mindst 30 minutter om dagen. Aerob træning forbedrer cirkulationen, hvorved hjernen og andre kropssystemer kan modtage de nødvendige næringsstoffer til optimal funktion. Fysisk aktivitet forbedrer også mental sundhed, men nogle øvelser kan tilbyde mere støtte til bekæmpelse af symptomer forbundet med lave dopaminniveauer. Tag en vandretur eller en lang gåtur, navigere en ny rute, sti eller kvarter hver dag. Vandring udnytter hjernens navigationsfærdigheder og forbedrer derved tankeprocesserne inden for områder med koncentration, hukommelse, koordinering og rationalisering blandt andre.

Sove mindst otte timer hver nat, så din krop kan producere dopamin. Om natten producerer hjernen og synkroniserer vigtige hjernekemikalier. Kroppen har brug for en dyb, afslappet tilstand af søvn for at forbedre dopaminniveauet. Hold dig til en regelmæssig sengetid og afstå fra motion, koffein og tunge snacks mindst to timer før sengetid.

Tilsæt en kop eller to grøn te til din kost hver dag. Flere undersøgelser viser de positive effekter, som grøn te har på mental sundhed, men en undersøgelse foretaget på Institut for Sundhed og Miljømedicin i Kina viste, at grøn te væsentligt forbedrer dopaminniveauet hos rotter.