Hvordan man kan diagnosticere rygsmerter på nederste venstre side

Lændesmerter vil påvirke over 80 procent af befolkningen på et eller andet tidspunkt i deres liv, ifølge Spine Health. Musklerne, leddene og organerne, der bidrager til lændesmerter, er symmetriske, hvilket betyder at smerter på venstre side har de samme årsager som smerter på højre side. Enkeltsidet rygsmerter eller flanke smerter kan henvises – eller sendes – fra et andet sted eller stammer direkte fra beskadiget væv. Hvis din smerte er alvorlig eller langvarig, må du ikke selvdiagnostisere, se din læge i stedet.

Gennemgå dine aktiviteter i løbet af de sidste par dage. Hvis du var mere aktiv end normalt, eller løftede vægte eller flyttede tunge møbler, er rygsmerter sandsynligvis på grund af muskelbelastning.

Undersøg hvordan du sidder i løbet af dagen. Hvis du bruger lange timer på et skrivebordsjob, kan din stol muligvis ikke yde ordentlig rygstøtte. Prøv en mere ergonomisk designet stol.

Bemærk, om du føler dig prikken, svaghed eller smerte, der udstråler ned i benet, der er værre med aktivitet. Dette kan være et tegn på en hernieret disk, en udbulning af den bløde pude mellem hvirvlerne. Når disken er hernieret, bøjer den ud og presser på nerverne omkring rygsøjlen. Også kaldet ischias, bevæger denne smerte sig langs den sciatic nerve.

Spørg en elsket eller en ven at se på ryggen på din ryg. Et rødt udslæt, der opstår efter smertestart, kan være et tegn på helvedesild. Skildpadden er beskrevet som en “uhyggelig crawly” og ofte svær smerte, og det er en gentagelse af vildtlevende vildt. Hvis du har haft vandkopper, kan du få helvedesild selv år senere. Dette kan være en meget ubehagelig og farlig tilstand, der kræver lægehjælp.

Undersøg din urin for at søge tegn på blod eller brændende under vandladning. Rygsmerter forbundet med feber og blod i urinen kan skyldes en nyreinfektion eller nyresten. Dette kræver også en lægeundersøgelse.

Flyt forsigtigt for at se, om der er alvorlig smerte med enhver bevægelse. Hvis du er over 60 år og har osteoporose eller arthritis, kan du have en knækket knogle i ryggen. FamilyDoctor.org anbefaler straks at besøge en beredskabsafdeling.

Tjek dine led for hævelse eller smerte. Fælles smerter med rygsmerter og stivhed om morgenen kan indikere arthritis.