Hvordan man laver pasta i forskellige væsker

Lære at lave mad pasta er sandsynligvis den første lektion de fleste væk fra hjemmet universitetsstuderende lærer som et spørgsmål om overlevelse. Nogle gange forfølges kulinariske eksperimenter på grund af entusiasme eller ren kedsomhed. Opdagelsen om, at pasta kan koges i andre væsker end vand, frigør både kokken og ganen. Men ligesom alle livsundervisning er der grundlæggende regler at følge for at sikre de bedste resultater. Tricket er at vide, hvilke væsker der vil forbedre smagen af ​​den endelige skål uden at tabe eller overvinde de andre ingredienser.

Udskift vand med kylling, oksekød eller grøntsagsbestand for at lave pasta. Alternativt kan du toppe en pande kogende vand med en kop eller to bouillon eller lager. Pastaen vil stadig nyde den ekstra smag, og du sparer penge og har mere bouillon eller lager på hånden for at bruge en anden dag. Men i en artikel udgivet af GlobalGourmet.com rådgiver forfatteren Nancy Caivano mod madlavning af pasta i bouillon eller lager, hvis du vil færdiggøre fadet med en tung sauce, fordi smag af bouillon vil blive spildt.

Kast en håndfuld pasta i en kogepande med grøntsagssuppe eller gryderet. I dette tilfælde er pastaen et supplement til hele fadet, da det koger og ikke drænes eller adskilles fra de øvrige ingredienser. Brug kun den mængde pasta, der er nødvendig for at afrunde skålen og tilbered pastaen al dente, eller bare ød til bidden.

Kog din pasta i en kombination af vand og tomatjuice. Dette er en fantastisk måde at få lidt ekstra vitamin C ind i dit måltid, og smagen sætter scenen for andre grøntsager i den færdige skål. Tilsvarende, hvis du forbereder et måltid, der indeholder pasta og fisk og skaldyr, skal du tilføje lidt musselsaft og friskpresset citronsaft til madlavningen.

Forbedre kogevæskens smag med urter og krydderier, selvom det bare er rent vand. Caivano anbefaler at kaste i citronkilke, hele hvidløgsklyven eller krydderier af frisk rosmarin. National Pasta Association foreslår at forbedre smagen af ​​vermicelli med rød peberflager, fettuccini med spidskommen eller linguine med karrypulver, som alle kan tilsættes til kogevæsken.