Hvordan slipper jeg af acne craters i ansigtet?

Det er en god følelse at endelig slippe af med din sidste acne læsion, men når din hud rydder, kan du være utilfreds med hvad der er efterladt. Udstødte, deprimerede eller dybe acne ar, der undertiden betegnes som kratere, kan få dig til at føle sig selvbevidst, og som om du aldrig kommer ud under tommelfingeren af ​​acne. Selvom acne kratere er permanente, er der måder at behandle dem på, reducere deres udseende eller fjerne dem helt.

Behandl huden forsigtigt. Du må ikke vælge på din hud, overskrub det eller bruge hårde ingredienser i et forsøg på at udglatte din hud. Vær tålmodig — i nogle tilfælde vil akne kratere fylde i sig selv over tid, især hvis du er ung. Hvis din hud stadig er relativt elastisk, kan den meget godt helbrede alene. Hvis et år er gået, og du stadig har dybe acnekratere, vil du sandsynligvis få dem til livet.

Brug fyldstoffer. Få dine dybe ar plumped op med fyldstoffer. Fedt og kollagen er de mest almindelige stoffer, der bruges til at udfylde deprimerede acne ar. Fyldstoffer injiceres i arret for at plumpe det op og få det til at virke flush med resten af ​​din hud. Mens denne procedure skal gentages hvert par måneder, er fyldstofindsprøjtninger en levedygtig måde at glatte over dine acne kratere og give din hud et glattere udseende.

Undergå laser behandling. Få dine acne kratere behandlet med laser behandlinger. Laser terapi kan rettes mod dermis, eller de dybere lag af huden, for at udløse kollagenproduktion, som kan fylde dine ar over tid. Gentagne behandlinger er nødvendige for at se tilstrækkelige resultater. Laser behandlinger er normalt kun levedygtige på overfladiske acne ar.

Genoplive din hud. Har dermabrasion udført for at sænke det øverste lag af huden og tilskynde til ny vævsvækst. Når din hud heler, bliver det glattere, og dine ar bliver meget mere overfladiske. Hvis du har dybe ar, er det usandsynligt, at dermabrasion eliminerer dine acne kratere helt.

Tal med din hudlæge om kirurgi. Når du har fjernet akne kratere kirurgisk, vil ar blive skåret ud af din hud og det omgivende væv vil blive syet sammen. Til meget store eller dybe ar er en hudgraft undertiden brugt til at udfylde det rum, hvor arret var placeret.