Peberrodnæring

Native til Europa, peberrod har været en del af den menneskelige kost i over 3.000 år, rapporterer University of Minnesota Extension. Dens rod har en skarp smag, der, når revet og kombineret med eddike til at lave en sovs, par godt med oksekød og svinekød. Peberrod giver ikke en betydelig mængde mineraler, men det indeholder gode kulhydrater, vitaminer og phytonutrienter, der understøtter dit helbred.

Brug peberrod til at sæson dine måltider vil ikke udvide din talje, som en kvart-kop servering indeholder kun 29 kalorier, hvilket er mindre end 2 procent af din kvote i en 2000-kalorie kost. Hver servering indeholder 7 gram af de samlede kulhydrater, der består af 5 gram naturlige sukkerarter – næringsstoffer, som din krop kan omdanne til energi – samt 2 gram fibre, der fremmer fordøjelsessystemet. Peberrod indeholder meget lidt protein, med 0,7 gram pr. Portion og har mindre end et halvt gram fedt.

Peberrod tilbyder næringsværdi, fordi den indeholder essentielle vitaminer. Hver servering tilbyder 14,9 milligram C-vitamin, hvilket er 20 procent af det daglige indtag anbefales til kvinder og 17 procent af indtaget anbefales til mænd. Det har også små mængder af B-komplekse vitaminer, som understøtter dit stofskifte, opretholder sunde øjne og fremmer rød blodceller. C-vitamin hjælper dig med at helbrede efter en skade, opretholder blodkarstyrken og nærer dine knogler.

Peberrod indeholder også glucosinolater, en familie af phytonutrienter. Når de udsættes for luft, bryder glucosinolater ned i kemikalier kaldet isothiocyanater, som gavner dit helbred. Linus Pauling Institute rapporterer, at forbrugende isothiocyanater kan bekæmpe kræftvæksten, fordi de kontrollerer genaktivitet og aktiverer gener, der forhindrer tumorvækst. Isothiocyanates hjælper også med at afgifte din krop, rense skadelige kemikalier, herunder kræftfremkaldende toksiner, fra dit system, før de kan skade dit helbred.

Overvåg din portionsstørrelse, når du indtager peberrod, fordi at spise for meget kan øge dit natriumindtag betydeligt. En kvart med servering indeholder 252 milligram natrium, hvilket er 11 procent af din maksimale daglige indtagsgrænse på 2.300 milligram. Ideelt set bør du lægge dit natriumindtag på 1.500 milligram dagligt, og en peberroddisplay indeholder 17 procent af denne grænse. Forbruger peberrod som en del af en diæt, der er højt i natrium, kan øge dit blodtryk, hvilket lægger en belastning på dine blodkar og øger arbejdsbyrden på dine nyrer. Som et resultat kan natrium få en dybtgående indvirkning på dit helbred og bidrage til hjerte-kar-sygdomme.

Ernæring Basics

Indhold af vitamin

Gunstige glucosinolater

Ernæringsmæssige overvejelser