Friske tomater vs dåse

Mange mennesker tror, ​​at tomater er en grøntsag. De klassificeres faktisk som en frugt, selvom de ikke smager ret så sød som andre frugter. Tomater kan bruges på forskellige måder – på sandwicher, i salater eller pasta, og endda spist almindeligt eller med salt. Tomater kan spises frisk eller købes dåse året rundt. Ernæringen varierer lidt mellem de to forskellige typer.

Kalorier

Tomater har lav kalorier og er perfekte til dem, der ser deres vægt. En mellemstor, frisk tomat har omkring 22 kalorier, ifølge USDA National Nutrient Database. En 3,5 ounce kan tomater har bare lidt flere kalorier, med 32 kalorier. Der er lidt flere kalorier i dåse tomater, fordi de er tættere pakket og indeholder mindre vandindhold.

Kulhydrater

Kost kulhydrater er en væsentlig del af enhver persons kost, de giver kroppen energi. Men at spise for mange kalorier kan føre til vægtøgning, uanset hvor de kommer fra. I en frisk tomat er der 4,8 gram kulhydrater i en frisk tomat og ca. 7,6 gram kulhydrater i en 3,5 ounce tomatsaft. Regelmæssige konserves tomater har ingen tilsætningsstoffer, men stewed tomater har undertiden additiver som sukker, hvilket kan øge kulhydratet tæller endnu mere.

Natrium

Der er kun 6 milligram diæt natrium i en mellemstor tomat ifølge USDA National Nutrient Database. Tomater er naturligt lave i natrium. Men konserves bruger ofte natrium eller salt som konserveringsmiddel og smagsstof. USDA National Nutrient Database angiver, at der er 243 milligram natrium i 3,5 ounce tomater på dåse og 564 milligram natrium i 1 kop stewede tomater. American Heart Association anfører, at den gennemsnitlige amerikanske spiser omkring 3436 milligram natrium hver dag, når han skal forbruge 1.500 milligram eller mindre for at beskytte hjertesundheden.

Antioxidanter

Antioxidanter er kræftbekæmpende forbindelser, der er naturligt til stede i frugt og grønt. Lycopen er den stærkeste antioxidant i tomater. Ifølge november-december udgaven af ​​”Natural Product Radiance”, der spiser hele friske tomater, indbefattet hud, pulp og små frø, leveres flere antioxidanter end tomater, der bliver kogt ned og behandlet uden skindene. Dette skyldes, at meget af indholdet af lycopen er til stede i tomatens hud, som oftest fjernes under konserveringsprocessen. Imidlertid kan lycopen i kogte tomatprodukter absorberes lettere af kroppen, hvilket kan gøre disse produkter mere gavnlige, hvis du ønsker at øge dit lycopenintag. Ifølge Pennington Biomedical Research Center indeholder 1 rå tomat 4,631 mikrogram lycopen, mens 1 kop tomatpuré indeholder 54,385 mikrogram.

Sikkerhed

Hermetiske tomater og andre dåsevarer er undertiden forurenet med skadelige midler såsom botulisme. USDA Fødevaresikkerhed og Inspektionstjeneste anbefaler, at du aldrig køber dåser, der er dented eller bulging, da dette kunne være et tegn, produktet er forurenet, og du skal altid vaske toppen af ​​en dåse, før du åbner dem for at forhindre forurening fra bakterier der Kan være på låg. Friske tomater kan også blive forurenet, og det er normalt med salmonella eller E-coli bakterier. Når du vælger friske tomater, skal du opbevare dem uvaskede. Før brug skal du vaske dine hænder og ethvert område, som tomaten rører ved, og vask derefter tomaten under varmt vand. Gør forsigtigt tomathuden med din hånd, men brug ikke vaskemidler. Texas Cooperative Extension forklarer, at du skal skære den grønne vinstoks ende af tomaten, da det er her bakterierne gerne vil gemme sig.