High protein food guide pyramide

De fleste fødevarepyramider lægger vægt på at spise kulhydrater, men det stigende fedthold i USA anspore nogle diæteksperter til at undersøge, om nye pyramider skulle udvikles. I 2004 afslørede den bedst sælgende forfatter Dr. Robert Atkins Atkins Pyramid. Det er blevet standard mad guide pyramide for ernæringseksperter, der tror, ​​at folk skal spise mad med mere protein og færre kulhydrater.

Teori bag pyramiden

Atkins ‘pyramide er baseret på teorien om, at kropsfedt er forårsaget af fødevarer, der øger kroppens blodsukker. “Fedt forårsager næsten ingen blodsukkerforhøjelse og protein meget lille højde”, ifølge “Dr. Atkins ‘nye diætrevolution.” Kulhydrater øger blodsukker og kropsfedt, skrev Atkins. Atkins-pyramiden afsløret i “Atkins Diabetes Revolution” i 2004 anbefalede at forbruge en masse proteinrige fødevarer og få kulhydratrige fødevarer.

Største del af pyramiden

Den største del af Atkins ‘fem-sektionspyramide, den nederste sektion, repræsenterer fødevarer, som bør spises mest. Det anbefaler “protein som fjerkræ, fisk, oksekød, svinekød og sojaprodukter.” Atkins fortaler for, at kalorier fra protein udgør 25 procent til 30 procent af kalorierne i din kost. US Department of Agriculture, skaberen af ​​den mest accepterede fødevarepyramide, anbefaler, at protein udgør 18 procent af din kost.

Proteinets fordele

Atkins skrev, at protein er den største del af hans pyramide, fordi det hjælper dig med at styre din vægt bedre end kulhydrater af flere grunde. Ifølge Atkins får protein dig til at føle sig mere fuld end kulhydrater, forbrænder kalorier hurtigere, gemmer mindre fedt på grund af dets mindre indvirkning på insulin og har større virkning på frigivelsen af ​​fedt, fordi det øger glucagonniveauet mere.

Grøntsager

Den næststørste del af Atkins ‘højproteinerede fødevarepyramide er forbeholdt grøntsager. Pyramiden råder dig til at spise grøntsager, der er lavt kulhydrater og fyldt med næringsstoffer som beta caroten, lycopen og lutein. Disse grøntsager er normalt højt proteinholdige fødevarer. Pyramiden anbefaler specifikt, at du spiser mere salat greens, broccoli, blomkål, asparges og spinat. Atkins anbefaler også hvidløg, kale, løg og peberfrugter.

Frugter og nødder

Den tredjestørste del af Atkins ‘højproteinpyramide kræver at spise “frugter som blåbær, hindbær, pærer og avocadoer”. Disse frugter er meget lave i kulhydrater og højt i næringsstoffer. Den næstminste del af pyramiden i fem sektioner kræver spisemadder, bælgfrugter, ost, andre mejeriprodukter og olier. Selv i dette afsnit fortaler Atkins fødevarer med højt indhold af protein, herunder mandler, hasselnødder, pecannoter og valnødder.

Korn udgør den mindste del af Atkins-pyramiden. USDA-pyramiden viser derimod, at korn er de fødevarer, der bør spises mest. Grøntsager udgør den næststørste del af USDA-pyramiden efterfulgt af frugt, mælk, kød og bønner og olier. Højproteinindholdet i kød og bønner gør USDA-pyramiden til en lavproteinpyramide. Atkins skrev USDA-pyramiden “direkte medvirket til de to epidemier af fedme og diabetes, som vi nu står over for i dette land.”

Uenighed om korn