Hjælper yoga med bækkenbelte smerter?

Pelvic girdle smerte, eller PGP, kan forekomme under graviditet, selvom det ikke er begrænset til denne betingelse eller til kun kvinder. Karakteriseret ved bækken smerter under normale opgaver, såsom at gå og klatre trapper, er PGP en almindelig og behandlingsmæssig tilstand selv under graviditeten. Omlægning af dine led og blødt væv er ofte en del af behandlingen. Med fokus på fleksibilitet og styrke kan yoga være gavnlig i behandling såvel som forebyggelse af PGP.

PGP omtales ofte som symphysis pubis dysfunktion eller SPD. Ifølge Pelvic Partnership Charities er SPD imidlertid en misdannelse, fordi det indebærer, at betingelsen er begrænset til symphysis pubisområdet i fronten af ​​bækkenet. Faktisk er PGP forårsaget af stivhed i et af de tre led i bækkenet, hvilket fører til asymmetrisk bevægelse og irritation i en af ​​de andre led. Typisk arbejder dine bækkenled i et ring-type system bestående af symphysis pubis og to sacroiliac ledd. Stivhed i en ledd vil irritere de andre. Du må ikke engang føle smerte i leddet, hvor stivheden opstår.

Behandlingsmuligheder for PGP afhænger af patientens tilstand. Hvis du er gravid, vil behandlingen afvige fra en idrætsudøveres skade. Uanset om det er et mekanisk fælles problem, der reagerer godt på behandlingen. Fysisk terapi og kiropraktik arbejde er gjort for at manuelt tilpasse dine led og manipulere dit blødt væv, hjælper med at lindre smerter. Med en stiv led bliver de omkringliggende muskler ofte stramme eller kompensere. Denne tæthed skal frigives for at gøre det muligt for foden at bevæge sig normalt og forhindre yderligere irritation i bækkenbæltet.

Mens yoga ikke anbefales som en selvstændig terapi, kan specifikke ting være nyttige til at styrke dine bækken muskler. Ved at holde dine muskler stærke og fleksible, kan du forhindre ledstivhed og smerte. Arbejd med en instruktør, der er bekendt med PGP og tidligere har arbejdet med klienter med syndromet. Hvis du er gravid, spørg om instruktørens erfaring med prænatal yoga, da den vedrører PGP.

En certificeret praktiserende læge vil lede dig gennem de rigtige poser eller asanas til din specifikke tilstand. Gentle asanas som Cat og Cow udgør strækker din rygsøjle, herunder din sacroiliac joint. Personale udgør også gavn for dit bækken, det kan se simpelt ud, mens du sidder med dine ben strakt ud foran dig, men asana fremmer styrke i ryg og hofter. Lotus pose er en strækning for dine hofter og bækkenområde, selv om du måske har brug for ændringer, fordi det er svært at udføre. Det kan udføres under selv de sene stadier af graviditeten. Træ udgør, som også kan udføres under graviditet, strækker din lyske og hofter samtidig fremme balance og styrke i dine ben.

Pelvic Girdle Pain

Behandling

Yoga og Pelvic Girdle Pain

Yoga Poses