Hvor meget motion per uge er nok?

Fysisk aktivitet er afgørende for at opretholde et godt helbred. At få dit hjertepumpe styrker hjertemusklen og forbedrer din lungefunktion, hvilket reducerer din risiko for hjertesygdomme og andre fedmerelaterede tilstande. Men du skal have nok fysisk aktivitet til at høste fordelene. Hvor meget motion er nok for dig, afhænger af din alder og individuel sundhedstilstand.

Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse anbefaler, at de i alderen 6 til 17 får mindst en times fysisk aktivitet pr. Dag. Dette kan komme fra en række forskellige kilder, herunder skolepause, tage en tur efter middag, spille sport eller tage en danseklasse. Mens moderat fysisk aktivitet er gavnlig for børn, bør dit barn også engagere sig i kraftig fysisk aktivitet mindst tre dage om ugen. Kraftig fysisk aktivitet indebærer at arbejde til det punkt, hvor dit barn er lidt udåndet, men kan stadig fortsætte med en samtale. Øvrige øvelser, der bør være en del af dit barns uge, omfatter muskelforstærkende aktiviteter som pushups, situps, kalvestigninger eller triceps dips. Disse øvelser hjælper med at styrke dit barns muskler og voksende knogler.

De mellem 18 og 64 år kan vælge på hvilket intensitetsniveau de udøver, hvilket kan bestemme, hvor meget de skal udøve hver uge. En mulighed, som CDC anbefaler, er at deltage i to og en halv time med moderat træning plus to styrketræninger om ugen. Hvis du foretrækker mere krævende motion eller er kort tid, skal du få mindst en time og 15 minutters kraftig motion og engagere dig i muskelbyggende aktiviteter to gange om ugen. Et eksempel på moderat træning svømmer i et kraftigt tempo; løb er en kraftig øvelse. Du behøver ikke at udføre dette i 30-minutters eller en times tidspunkter. I stedet kan du tilbringe 15 minutter om morgenen, eftermiddag og nat med træning i din rutine.

Hvis du er 65 år eller ældre og ikke har nogen komplicerede sundhedsmæssige forhold, der kan påvirke din evne til at motionere, anbefaler CDC at deltage i mindst to og en halv time med moderat aktivitet eller en time og 15 minutters kæmpe øvelse hver uge. Mens disse er de samme anbefalinger som voksne i alderen 18 til 64, definerer CDC en kraftig fysisk aktivitet lidt anderledes for ældre voksne. Aktiviteter som jogging kan betragtes som krævende for ældre voksne, og moderat motion kan omfatte havearbejde eller klippe græsplænen. Glem ikke at indarbejde styrke træning – du skal gøre mindst to sessioner om ugen for at opleve fordele.

CDC’s anbefalinger er til dem uden komplicerede sundhedsforhold. For eksempel bør gravide fortsætte med at udøve, men måske ikke være i stand til at engagere sig i kraftig motion i slutningen af ​​deres graviditeter. Et andet eksempel er hjertepatienter, som måske skal tilpasse intensiteten og varigheden af ​​motion ud fra deres unikke sundhedsmæssige forhold. Hvis du er usikker på, hvordan individuelle anbefalinger påvirker dig, skal du kontakte din læge.

Anbefalinger til børn

Anbefalinger til voksne

Anbefalinger for ældre voksne

Overvejelser