Hvordan man kan spise sundt på en japansk restaurant

Japanske restauranter er et godt valg, når man forsøger at følge en sund kost. Stegte varer sjældent grace menuen og i stedet lægger vægt på magre proteiner og friske grøntsager. At vælge de forkerte fødevarer kan stadig forlade dig med et usundt måltid. Med smarte valg kan du have et sundt måltid på en japansk restaurant.

Bestil et glas vand, en kop varm grøn te og edamam, når du sidder ned. Sultetopper når du sidder for at spise, lugte mad og læse gennem alle mulighederne.

Vælg en salat som første kursus, såsom tangsalat, agurksalat eller et simpelt hussalat. Mange måltidskombinationer leveres med en lille salat og miso suppe, som også er en god lav-cal mulighed.

Hold dig til spisepinde og undgå ekstraudstyr. “Extra” omfatter mayo-baserede saucer, saki, cocktails, stegte appetitvækkere og desserter, der hurtigt øger kalorierne af et måltid. Spis hele måltidet med spisepinde, hvilket nedsætter din spisning og giver maven tid til at indse, at den er fyldt. Dette reducerer risikoen for overspising.

Fyld sojasovsskålen med lavnatriumsovsus. Brug kun en lille sojasovs ad gangen. Pump op smag andre måder som med ingefær, chili sauce eller sennep dip. Regelmæssig sojasauce har 900 milligram natrium i 1 spsk, mens 1 spiseskefuld lavnatrium sojasovs har ca. 500 milligram natrium. Høj natrium med et måltid kan forårsage hævelse og oppustethed fra vandretention. Dette påvirker blodtrykket, hvilket kan være en risiko for dem, der kæmper med højt blodtryk eller med andre symptomer på hjertesygdomme.

Vælg entree elementer med magre proteiner og masser af grøntsager. Japanske menuer har som regel mange fiskemuligheder, herunder frisk sushi. Sashimi, en slags sushi eller rå fisk, der ikke har nogen ris, er et højt protein hovedmål. Eller skifte mellem traditionelle sushi og sashimi stykker. Hvis du ikke kan lide rå sushi, skal du vælge grillet fisk, rejer eller kylling. Undgå slagte og stegte genstande, som tempura. Se efter entrees, der omfatter flere slags grøntsager eller pumpe op grøntsager på pladen ved at bestille en ekstra side af dem

Undgå at spise for meget ris ved at begrænse ting som sushi ruller, ris skåle og store sider af ris. Hvid ris er et raffineret kulhydrat, der pakker mange kalorier ind i hver bid. En 1/2 kop ris har ca. 200 kalorier. Hvis det er muligt, vælg brun ris, som er en helkorn, vil bidrage til at reducere blodsukkernålen, der sker, når der spises ris. Sashimi uden ris kan hjælpe med at bryde op riset angreb. Fokuser på kød og grøntsager sammen med sked små mængder ris på pladen.