Øre aches og tea tree olie

Mange mennesker, børn og voksne vil lide af en ørepine på et eller andet tidspunkt i deres liv. En ørepine kan forekomme som følge af en bakteriel infektion i den ydre eller indre øregang. Det kan udvikle sig efter en forkølelse, når nasal og sinus overbelastning får slimhinde til at lække ind i øregangen, og at slimhinden bliver infiltreret af bakterier. Dette kaldes en sekundær infektion. Ørepine kan også forekomme efter svømning, når vandet bliver fanget i øregangen, hvilket skaber en yngleplads for bakterier til at trives. Dette er kendt som svømmerens øre. Nogle gange opstår ømhed på egen hånd uden forudgående forekomst af de nævnte betingelser. Tee-træolie er et populært alternativ til behandling af øremærker.

Tea Tree Oil

Til trods for sit navn er tea tree olie hverken en te eller en plante, der er relateret til en te. Tea tree er afledt af et australsk træ, der hedder Melaleuca Alterniflora. Den mest farveløse, sommetider blege gule olie udvindes fra træets blade. Tea tree olie er tilgængelig i en række forskellige præparater og kommer i forskellige koncentrationer. Det er kendt for dets anti-svampe, antibakterielle, antivirale og antiseptiske egenskaber.

Effektivitet

Tea Tree Oil har længe været brugt som en alternativ behandling for øreinfektioner. U.S. National Library of Medicine henviser til den vurderingskala, der anvendes af National Medicines Comprehensive Database for at rangere effektiviteten af ​​te-træolie, når den anvendes til behandling af øreinfektioner. Ifølge denne database er der utilstrækkelige data til at bedømme oliens effektivitet, når den anvendes til ørepine. Biblioteket erkender dog, at egenskaberne i te-træolie kan meget vel være effektive til at dræbe bakterier og svampe.

Sikkerhed og forholdsregler

Visse mennesker kan være følsomme over for te-træolie. Selv om det betragtes som sikkert af U.S. National Library of Medicine, kan tea tree olie forårsage ubehag i huden og hævelse, når den påføres ufortyndet til store områder af hud eller slimhinder. En bærerolie, såsom oliven- eller mandelolie, bør anvendes af følsomme personer til at fortynde te-træolie før den placeres i øregangen. Du bør altid være forsigtig, når du selv behandler øreinfektioner derhjemme. Enhver infektion, som varer længere end 48 timer, eller som resulterer i feber eller alvorlig smerte, bør straks konsultere lægen.

Hvordan man ansøger

Instruktioner opført på Tea Tree Oil Uses hjemmeside anfører, at et par dråber tea tree olie skal fortyndes med ¼ kop varm olivenolie før brug. Da koncentrationerne af olien varierer blandt producenterne, skal du altid kontrollere etiketten og følge doseringsvejledningen omhyggeligt. Tilt hovedet til den ene side og brug en lille sprøjte eller dråber for at tilføje et par dråber til øret. Hold hovedet vippet i et minut, så væsken glider ind i øregangen. For at fange overskydende væske, der drypper ud af øret, når du vender tilbage til en opretstående stilling, skal du forsigtigt dryppe øret med en ren bomuldskugle.