Hvordan man rengør ørevoks hos børn

Børn producerer sjældent nok ørevoks til brug for rengøring, ifølge KidsHealth-webstedet. Voks er en del af øret’s naturlige rengøringsproces. Kroppen producerer nok til sine behov og afhænder det naturligt. Nogle gange behøver naturen lidt hjælp, men du skal rense en børns ører omhyggeligt for at undgå at skade dem.

Placer barnet med det øre, der skal behandles, der peger på loftet. Dette giver dig mulighed for at sætte et voksopløsende stof i øret uden at spilde det.

Fyld et øjendråber med mineralolie, og brug den til at sætte olien ind i øregangen. Du kan også bruge babyolie eller købe over-the-counter dråber specielt beregnet til voksfjernelse.

Hold barnets hoved på plads i 5 minutter, hvis det er muligt. Du må muligvis forkorte dette trin med meget små børn, der ikke ønsker at holde stille i det lange løb. Fjernelsen vil være mere effektiv, hvis dit barn kan forblive stille for hele den anbefalede tid.

Anbring et håndklæde over barnets øre. Hold den der, mens hun rettes op i en normal position. Lad væsken dryppe ud i håndklædet. Tør forsigtigt det ydre øreområde for at fjerne overskydende olie, men læg ikke noget i kanalen.

Gentag processen med det modsatte øre, hvis det også skal rengøres. Dette kan gøres samtidig, hvis barnet er villigt til at sidde igennem processen igen. Ellers kan du gøre det en dag eller to senere. Denne ørevoksfjernelsesteknik kan gentages en eller to gange om ugen, indtil ørerne renses til din tilfredshed.