Fødevarer for at undgå blodtype en positiv

Mange medicinske fagfolk tvivler teorien om en forbindelse mellem mad, blodtype og sundhed, men ideen om en blodtype diæt blev populæriseret i 1996-bogen “Eat Right 4 Your Type.” I den naturpatiske læge Peter D’Adamo argumenterede det At ved at spise mad mest kompatible med din blodtype, kan du tabe, mindske kroniske sundhedsforhold og hjælpe med at undgå visse sygdomme. Bogen viser fødevarer, der er gode og dårlige for hver af de fire hovedblodtyper.

Der er fire hovedtyper af blod-O, A, B og AB. Hver af disse typer er yderligere opdelt i positive eller negative typer. Din grundlæggende blodtype er baseret på tilstedeværelse eller fravær af antigener på overfladen af ​​røde blodlegemer. Disse antigener-A og B – er stoffer, der kan udløse et immunrespons, hvis de er fremmede for kroppen. Din Rh-faktor, uanset om dit blod er positivt eller negativt, bestemmes af et tredje antigen. D’Adamo siger Rh-faktor er ikke signifikant ved bestemmelsen af ​​din kostplan. Men han siger, at antigenerne, der bestemmer din grundlæggende blodtype, har en effekt på, hvordan du fordøjer din mad.

Hvis du har A-positivt eller A-negativt blod, skal du følge kosten for type As på diæt af blodtype. D’Adamo siger, at mennesker med type A-blod skal følge en hovedsagelig vegetarisk kost, fordi der i evolutionskalaen opstod type A-blod om den tid, den tidlige mand flyttede til en mere afgjort agrarisk livsstil og spiste en plantebaseret kost. D’Adamo siger, at dagens A-individer er prædisponerede for hjertesygdomme, kræft og diabetes, og derfor følger en vegetarisk kost med fødevarer, der er “friske, rene og organiske”, afgørende for deres følsomme immunsystem.

D’Adamo siger, at mennesker af enhver blodtype bør undgå forarbejdede fødevarer, men Type As har også en række andre fødevarer. Han anbefaler, at folk med type-A-blod undgår kød, fjerkræ, æg og mejeriprodukter. Hvis du kan lide fisk, bør den forbruges i kun begrænsede mængder. I stedet anbefaler D’Adamo en kost højt i grøntsager, frugter, korn, bønner, bælgfrugter, nødder og frø. Sammen med diætet foreslår D’Adamo Type Som engagerer sig i beroligende øvelser som yoga og tai chi.

Selvom blodtypediet ikke nødvendigvis er beregnet som et vægttab, er det muligt at tabe sig ved at følge type A-diæt. Men nogle læger siger, at der mangler videnskabeligt bevis, der viser, at denne diætplan er mere effektiv end mange andre, når det kommer til vægttab. Ved at skære højt kalorieindhold og fedtholdige fødevarer er det muligt at tabe en vis vægt først. Problemet for nogle mennesker stikker med en restriktiv kost over tid. Der er også en bekymring, du kan tabe på vigtige vitaminer og mineraler, når hele fødevaregrupper elimineres fra kosten.

Blodtyping

Type A kost

Mad, der skal undgås

Resultater