Fødevarer til monocyt sundhed

Monocytter, store hvide blodlegemer, der bliver til makrofager i væv, hjælper med at kontrollere infektion ved at goble op bakterier, men har en mindre gavnlig side. Monocytter kan forårsage betændelse, der beskadiger væv. I blodkar kan inflammation skade skibene og øge aterosklerose, en opbygning af affald inde i blodkar, der kan nedsætte blodgennemstrømningen til hjertet. Visse fødevarer kan hjælpe med at holde din monocytter tæller inden for sunde grænser.

Omega-3 fedtsyrer

Omega-3 fedtsyrer fundet i fede fisk som laks og makrel og i fiskeolie kosttilskud har antiinflammatoriske egenskaber, der synes at beskytte mod aterosklerose og hjertesygdomme. Ved at tage fiskolietilskud eller forbruge fisk højt i omega-3 fedtsyrer dagligt kan det hjælpe med at nedsætte monocyt-aktiveret inflammation. I en britisk undersøgelse, der blev rapporteret i 2007-udgaven af ​​”The Journal of Nutrition”, rapporterede forskere, at folk, der tager fiskolietilskud, havde mindre sandsynlighed for at have inflammatoriske reaktioner i blodkarets vægge. Denne effekt var ikke så udtalt hos mennesker, der allerede tager medicin til behandling af perifer arteriesygdom.

Fødevarer i Middelhavet

Enumættede fedtstoffer, der findes i olier som olivenolie og fødevarer som frø, nødder, grøntsager, frugter og fuldkorn, der er inkluderet i den bredt spredte middelhavsdiæt – kan have en beskyttende virkning mod inflammatoriske reaktioner forårsaget af monocytter, ifølge Dr. Victoria Drake af Linus Pauling Institute. Pass på transfedtstoffer og mættede fedtstoffer, der ofte findes i forarbejdede fødevarer.

Alkoholindtagelse

En moderat mængde alkohol dagligt kan medvirke til at reducere farlig betændelse forårsaget af monocytter. Men i store mængder kan alkohol også stimulere inflammation. Nøglen med alkoholforbrug er at holde dit indtag moderat, hvilket er en drink om dagen for kvinder og ikke mere end to drikkevarer om dagen for mænd. Lilla druesaft kan have de samme beskyttelsesmæssige fordele som alkohol, ifølge Mayo Clinic, så start ikke med at drikke, hvis du ikke allerede bruger alkohol.

Sukkerindtag

Diabetes og højt blodglukoseniveauer i blodet er forbundet med en stigning i monocytfrigivelse og inflammation, og det kan være fornuftigt at skære raffinerede sukkerarter fra din kost for at mindske betændelsen og risikoen for hjertesygdomme. En undersøgelse foretaget af forskere fra University of California, Davis og rapporteret i januar 2007 “American Journal of Clinical Nutrition” fandt imidlertid ikke en stigning i monocytfrigivelse efter måltider med en høj glykæmisk belastning sammenlignet med måltider med lavglykæmisk Belastning i overvægtige kvinder. Dette var i modsætning til forventede resultater: at højglykæmiske måltider ville stimulere højere frigivelse af monocytter. Mere forskning på dette område er nødvendig, konkluderede forskerne, da fedme er insulinresistens og hjertesygdom ofte forbundet med en højglykæmisk belastningsdiet, der omfatter raffinerede sukkerarter og forarbejdede fødevarer.