Hvor meget vitamin C & Zink kan jeg tage, mens jeg er gravid?

Ligesom andre vitaminer og mineraler er passende C-vitamin og zink vigtigt under din graviditet, både for din baby og for din egen sundhed. Kontakt din læge, inden du tager C-vitamin eller zinktilskud, og følg producentens anvisninger omhyggeligt for at undgå negative bivirkninger for dig og din baby.

C-vitamin giver en række fordele, herunder øget immunitet, hurtigvævsreparation og sårheling, sund hud- og knoglevækst. Under graviditeten spiller C-vitamin en vigtig rolle i jernabsorption, især vigtigt, hvis du lider af jernmangelanæmi. Vitamin C-mangler hos nyfødte kan være forbundet med nedsat mental udvikling, ifølge BabyCenter.com. C-vitamin hjælper også i dannelsen af ​​dit barns knogler, brusk, sener og hud.

Fødevarer er den bedste måde at få C-vitamin, både under graviditeten og når du ikke er gravid. Gode ​​kilder omfatter frugt, frugtsaft og grøntsager. Ifølge MayoClinic.com er det ikke anbefalet at tage vitamin C megadoser under graviditet, da det kan bidrage til skørbuk i nyfødte babyer såvel som for tidlig fødsel. Det anbefalede indtag til gravide kvinder på 18 år og derover er 85 mg dagligt eller 80 mg for personer under 18 år.

Zink er det næststørste essentielle spormineral efter jern, ifølge University of Maryland Medical Center. Imidlertid behøver kroppen kun en lille mængde, og alvorlige mangler er sjældne i udviklede lande. Under graviditeten kan tilskud være gavnligt i tilfælde af alvorlig mangel. I en undersøgelse fra 2001 fra forskere fra Det Internationale Center for Diarrésygdomsforskning i Bangladesh havde børn med lavt fødselsvægt, hvis mødre modtog zinktilskud under graviditeten, en nedsat risiko for tilstande, herunder akut diarré, dysenteri og impetigo.

Fødevarer er den bedste måde at få zink på under graviditeten, og også den sikreste. Fødevarer, der indeholder zink, omfatter rødt kød, fjerkræ, ost, rejer og bælgfrugter. Ifølge Medline Plus er zinktilskud sandsynligvis sikre under graviditeten, så længe de ikke overstiger den anbefalede daglige tillæg. Kvinder over 18 år bør ikke tage mere end 40 mg dagligt eller 35 mg til kvinder under 18 år. Overdreven mængde zink kan svække dit immunsystem og øge LDL eller “dårligt” kolesteroltal.

C-vitaminfordele

C-vitamin Dosering

Zink Fordele

Zink Dosering